Bravida ostaa Peko-konsernin liiketoiminnot

24.4.2015

Pohjoismaiden johtaviin talotekniikka-alan yrityksiin kuuluva Bravida laajentaa toimintansa Suomeen ostamalla 320 henkeä työllistävän Peko-konsernin.

Taloteknisten ratkaisujen asennukseen, suunnitteluun ja kunnossapitoon erikoistuneella Pekolla on vahva asema Pirkanmaan alueella ja Keski-Suomessa, minkä lisäksi se toimii myös pääkaupunkiseudulla. Peko-konserniin kuuluvien yhtiöiden viime vuoden liikevaihto oli 67 miljoonaa euroa.

Talotekniikan kokonaisratkaisuja ja erikoispalveluita tarjoavan Bravidan viime vuoden liikevaihto oli noin 1,2 miljardia euroa. Yhtiö työllistää peräti 9 000 ammattilaista Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Amerikkalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital Europe osti Ruotsissa vuonna 1922 perustetun Bravidan vuonna 2012. Bravidan konsernijohtaja Mattias Johanssonnin mukaan toimintojen laajentaminen Suomeen oli kuulunut jo pitkään konsernin suunnitelmiin.

- Laajentuminen Suomeen on keskeinen osa kasvustrategiaamme. Peko on vahva ja hyvin hoidettu yhtiö, joka toimii kaikilla talotekniikan aloilla. Pekon ostolla olemme saavuttaneet tärkeän vaiheen paikallisten toimintojen perustamisesta. Pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa Suomen liiketoimintoja edelleen, Johansson sanoo yhtiön tiedotteessa.

Marcus Karsten. Kuva Tuomas Sauliala

Pekon liiketoiminnot siirtyvät uuteen Bravidan Suomen tytäryhtiöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty aikaisemmin Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana toiminut Marcus Karsten. Henkilöstö ja Peko-yhtiöiden aiemmat omistajat jatkavat yrityskaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

Peko-konsernin nykyinen toimitusjohtaja Antti Peltonen kertoo odottavansa innolla työskentelyä uusien pohjoismaisten kollegojen kanssa.

– Uusi omistajamme tarjoaa osaamista ja vahvoja resursseja kehittää Peko-yhtiöitä eteenpäin. Asiakkaillemme voimme tarjota entistä laajemman ja joustavamman tuotevalikoiman, Peltonen sanoo.

Yrityskauppa vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän.


Kauppalehden uutinen yrityskaupasta

www.bravida.com
www.peko.fi