Lähi Tapiolan pääkonttorin katolle aurinkovoimala

26.6.2015

Lähi Tapiola on allekirjoittanut sopimuksen ryhmän pääkonttorin katolle toimitettavasta 170 kilowatin aurinkosähköjärjestelmästä. Järjestelmän toimittaa suomalainen Areva Solar Oy ja sen on määrä valmistua alkusyksystä.

LähiTapiolan pääkonttorin katolle tulevan aurinkosähköjärjestelmän tehomäärä tarkoittaa noin 650 aurinkopaneelia.

Espoon Tapiolassa sijaitsevan Lähi Tapiolan pääkonttorin katolle tulevan aurinkosähköjärjestelmän tehomäärä tarkoittaa noin 650 aurinkopaneelia. Voimalan suunnittelussa käytettiin hyväksi koko kiinteistön kattopinta-alaa ja sen koko on Suomessa toteutettujen aurinkovoimaloiden kokoluokassa suuri. Järjestelmän rakentaminen aloitetaan heti ja sen on arvioitu kestävän noin 3 kuukautta.

”Aurinkovoimalan valmistuminen alkusyksystä tarkoittaa sitä, että vuodelta 2015 voimalasta saadaan jo sähköä. Voimalan tuotannosta saadaan edistyksellisesti tietoa yksittäisen paneelin tarkkuudella. Tällä on merkitystä myös voimalan elinkaaren aikaisen ylläpidon kannalta. Voimalan tuotannosta ja toiminnasta viestitään jatkossa sekä kiinteistön käyttäjille että ulkoisille tahoille”, ympäristöpäällikkö Mikko Somersalmi Lähi Tapiola Kiinteistövarainhoidosta kertoo.

Aurinkovoimalan tuotanto vastaa noin kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähköenergiankulutusta tai noin 80 kerrostalokaksion vuosikulutusta. Kun järjestelmä on täydessä toiminnassa, sen tuottamalla sähköllä voidaan kattaa 40 prosenttia kiinteistön toimistotilojen ja konesalin jäähdyttämiseen tarvittavien vedenjäähdytyskompressoreiden vuosittaisesta sähköenergian kulutuksesta.

Areva Solar Oy:n toimittaman aurinkosähköjärjestelmän paneelit kootaan Salossa, SaloSolarin toukokuussa 2015 avatussa tehtaassa, minkä ansiosta hankinnan kotimaisuusaste on merkittävä.

”Jo pitkään jatkuneen energiatehokkuustyömme lisäksi kartoitamme jatkuvasti sopivia tilaisuuksia kiinteistöjen tekniseen ja liiketaloudelliseen elinkaareen soveltuviin investointeihin uusiutuvaan energiaan. Lähi Tapiola -ryhmän pääkonttorissa palaset loksahtivat kohdalleen aurinkosähkön tuotannon osalta. Lisäksi olemme iloisia, että paneelit kootaan Suomessa, koska aurinkoenergian osalta olemme pitkään etsineet myös merkittävän kotimaisuusasteen sisältävää ratkaisua”, Somersalmi sanoo.