Olympiastadionin peruskorjauksesta avoin markkinainfo urakoitsijoille

27.4.2015

Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja järjestää Olympiastadionin peruskorjausurakoista kaikille urakoitsijoille avoimen markkinainfotilaisuuden 7.5.

Helsingin kaupungin HKR-Rakennuttaja järjestää avoimen markkinainfon Olympiastadionin peruskorjauksen urakoista torstaina 7.5.2015. Tilaisuuden tavoitteena on kuulla ja kartoittaa urakoitsijoiden näkemyksiä esimerkiksi perusparannushankkeen toteutustavoista, aikatauluista, urakkajaosta sekä kohteen suojelumääräysten huomioimisesta.

Olympiastadionin peruskorjaus käynnistyy tammikuussa 2016. Kuva Mikko Arvinen

HKR-Rakennuttajan kilpailutusyksikön projektijohtaja Liisa Katajalan mukaan Olympiastadionin peruskorjaus on niin laaja ja poikkeuksellinen hanke, että urakoiden toteutustavasta halutaan kuulla myös urakoitsijoiden näkemyksiä ennen varsinaisten tarjouskilpailujen avaamista.

– Koulujen ja päiväkotien tavanomaisiin peruskorjauksiin verrattuna tämä on niin poikkeuksellinen kohde, että haluamme enemmän vuoropuhelua peruskorjauksen toteutustavoista urakoitsijoiden kanssa, Katajala kertoo.

HKR-Rakennuttaja ei ole järjestänyt aiemmin yhtä laajoja kuulemistilaisuuksia. Katajalan mukaan nyt saatavien kokemusten perusteella katsotaan, kannattaisiko vuoropuhelukäytäntö ottaa yleisemminkin käyttöön tavanomaisesta poikkeavissa kohteissa.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen pitää uutta kuulemiskäytäntöä erittäin kannatettavana ajatuksena.

– Isoissa, vaativissa kohteissa kumppanuustyyppinen lähestyminen myös talotekniikkaurakoitsijoiden suuntaan jo ennen projektin varsinaista käynnistämistä, suunnittelua ja tarjouskyselyitä on malli, jota STUL kannattaa lämpimästi, Kyllönen sanoo.

Workshop-tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan 30.4.2015 mennessä lähettämällä sähköpostitse omat yhteystiedot osoitteeseen liisa.katajala@hel.fi. Olympiastadionin hankesuunnitelma on ladattavissa osoitteesta www.hel.fi/hel2/hkr/tarjouspyynnot/.


Avoin kutsu markkinainfotilaisuuteen Hilma-hankintapalvelussa