Nissan lupaa lähes kolminkertaistaa sähköautojensa ajomatkan

28.10.2015

Nissan esitteli Tokion autonäyttelyssä IDS-konseptiauton, joka edustaa yhtiön mukaan Nissanin visiota autoilun tulevaisuudesta.

Autossa on yhtiön mukaan suurikapasiteettinen 60 kWh:n akku, mikä on lähes kolme kertaa tehokkaampi kuin tällä hetkellä tuotannossa olevan Nissan Leafin 24 kWh:n akku, joka riittää parhaimmillaan 200 kilometrin ajoon.

Akku on edelleen hieman pienempi kuin Tesla Model S:ssä, mutta Nissan on huomattavasti Teslaa kevyempi. Konseptiautossa suuremman akun painoa kompensoidaan kevyellä hiilikuitukorilla sekä kehittyneillä aerodynaamisilla ominaisuuksilla. Auton korkeus on vain 1 380 mm, mikä pienentää ilmanvastuskerrointa huomattavasti. Nykymittapuulla kapeat 175-koon renkaat minimoivat ilmanvastuksen ja vierintävastuksen. Auton pintarakenne luo renkaiden pinnalle myös pieniä ilmapyörteitä, jotka vähentävät osaltaan ilmanvastusta.

Konseptiauton tuotantoon tulosta ei ole vielä varmuutta. Vuonna 2010 esitelty ja kolme vuotta myöhemmin uudistettu Nissan Leaf on sekä Suomen että koko maailman eniten myyty täyssähköauto. Kesäkuun lopussa Suomessa oli rekisterissä 221 Nissan Leafia. Yhteensä täyssähköautoja oli rekisterissä 488 kappaletta. Maailmanlaajuisesti Leafeja on myyty noin 200 000 kappaletta.