Siemens ja Fingrid sopivat kolmen projektin toimituksesta

30.6.2015

Siemens ja Fingrid ovat sopineet kolmen eri sähköverkkoa vahvistavan projektin toteutuksesta.

Sopimusten arvo on yhteensä 20 miljoonaa euroa. Sopimukset sisältävät Hirvisuon sarjakompensoinnin, Taivalkosken ja Ossauskosken sähköasemien saneerauksen ja Varkauden uuden kaasueristeisen sähköaseman.

Hirvisuon sarjakompensoinnilla vähennetään loistehoa kantaverkossa, mikä parantaa sähkön siirtokapasiteettia avojohdoissa. Taivalkosken ja Ossauskosken sähköasemien 220/110 kV saneerauksella parannetaan pohjoisen Suomen käyttövarmuutta ja varaudutaan alueen kasvaneeseen sähkönkulutukseen. Olemassa olevat sähköasemat uusitaan ja niiden muuntokapasiteettia lisätään. Siemensin sopimus sisältää maanrakennustyöt, uudet valvomot ja kokonaan uudet toisiojärjestelmät. Varkauden 123 kV GIS laitos on uusi sähköasema vanhan viereen. Avaimet käteen -toimitukseen kuuluvat rakentaminen, asennus ja suunnittelutyöt.

Tilaukset ovat osa kantaverkon vahvistamisen investointiohjelmaa, jolla varaudutaan esimerkiksi uusiutuvien energianlähteiden nykyistä suurempaan osuuteen Suomen sähköntuotannossa. Fingrid rakentaa ja kehittää kantaverkkoa kuluvan vuosikymmenen aikana 1,7 miljardin euron edestä. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 2 500 kilometriä lisää voimajohtoja ja parisen kymmentä uutta sähköasemaa.