Energiansäästöviikkoa vietetään 5.–11.10.

30.9.2015

Motiva on järjestänyt energiansäästöviikon vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna yhtenä viikon teemana on energiansäästö sosiaalisen median käyttöä rajoittamalla.

Energiansäästöviikko muistuttaa, että energian säästäminen on osa kestävän ja ympäristöystävällisen yhteiskunnan rakentamista.

Energiansäästöviikko on someton viikko

Tänä vuonna Energiansäästöviikon #someton -kampanja kysyy, oletko koskaan miettinyt, millaisen ekologisen jalanjäljen jätät, kun luet verkkouutisia tai selailet sosiaalista mediaa?

”Läppärit, tabit ja älypuhelimet ovat jo niin kiinteä osa arkista elämäämme, ettemme ehkä tule ajatelleeksi niiden käytöstä aiheutuvaa energiankäyttöä tai muuta luonnonvarojen kulutusta.”

Energiansäästöviikon viettoon on ilmoittautunut tähän mennessä mukaan yli 250 yritystä ja yhteisöä. Sähkö- ja energia-alan yrityksistä ja yhteisöistä mukana ovat esimerkiksi ABB Oy, Energiateollisuus ry, Fingrid Oyj, Valtavalo Oy sekä useiden kaupunkien sähkö- ja energiayhtiöt.

Me olemme mukana!Ajatuksena on, että Energiansäästöviikolla yritykset ja yhteisöt kampanjoivat järkevän energiankäytön ja materiaalitehokkuuden puolesta kukin omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan kiinnittämällä huomiota energian ja materiaalien järkevään käyttöön.

Kampanja suosittelee miettimään säästöviikolle ensiksi realistiset, mutta samalla riittävän haasteelliset tavoitteet ja listaamaan mahdollisesti mitattavissa olevia tapoja, millä tavoitteet olisi mahdollista saavuttaa.

Viikon arkipäiville on annettu omat energiasäästöteemat. Maanantaina säästetään lämmityksessä, tiistaina liikenteessä, keskiviikkona vedenkäytössä ja torstaina hankinnoissa. Perjantaina viikko huipentuu sähkönkulutuksen minimointiin.


Energiansäästöviikko.fi