Vuoden sähköurakoitsija on leppävirtalainen Mittasähkö Oy

24.11.2017

Vuoden 2017 sähköurakoitsijaksi on valittu leppävirtalainen Mittasähkö Oy. Vuonna 1986 sähkövoimateknikoksi valmistunut Simo Kosunen perusti yrityksen tammikuussa 1988. Hän omistaa yrityksestä 90 prosenttia, puoliso Erja-Leena loput.

Pian 30 vuotta täyttävän yrityksen menestyksen takana on periaatteen mies, joka on sisäistänyt mistä sähköurakoinnissa on kyse: asiakkaan mahdollisimman hyvästä palvelemisesta. Yrityksen liikevaihto on ollut viime vuodet hienoisessa kasvussa ja se oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 471 000 euroa tuloksen oltua 64 000 euroa.

Kosunen listaa lisää asioita, joista ei tingitä: rehellisyys, myönteisyys, lupausten pitäminen ja työn huippulaatu. Tuo kaikki on mahdollista lunastaa, kun on panostettu tekniseen osaamiseen ja omataan taito keskittyä olennaiseen.

Nämä asiat huomioitiin myös Vuoden sähköurakoitsijan valintaperusteissa. Lisäksi Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton valintatyöryhmä kiittelee Mittasähköä monipuolisesta osaamisesta ja laajasta kohteiden kirjosta, yrityksen nauttimasta arvostuksesta alan toimijoiden keskuudessa, yhteistyöhakuisuudesta ja aktiivisesta yrittäjyyden edistämisestä.

Mittasähkössä työskentelee yrittäjä itse mukaan lukien 3 henkilöä.

– Johtajana näytän mielelläni esimerkkiä, innostan ja pyrin sitouttamaan työntekijät, sanoo Kosunen.

Noin 10 000 asukkaan Leppävirta sijaitsee Pohjois-Savossa. Mittasähkön toiminta-alue on laajempi. Kohteita on ollut lähiseudun Kuopion ja Varkauden lisäksi mm. Helsingissä, Lahdessa, Kouvolassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Iisalmessa ja Kajaanissa.

Sähköistys- ja automaatioasennustöitä on tehty monille eri toimialoille, kohteisiin kuuluu muun muassa kaivoksen ja säännöstelykanavan sähköistystä. Mittasähköllä on useita teollisuuden ja kaupan-alan ylläpitosopimuksia.

Kosusen mukaan valinta vuoden sähköurakoitsijaksi tuli hänelle sataprosenttisena yllätyksenä:

– En voinut kuvitella, että minun pieni yritykseni olisi edes ehdolla vuoden sähköurakoitsijaksi, saati sitten että valinta osuu kohdalle, Kosunen iloitsee.Sähköalan kehittämispalkinto Kari Sirénille, koulutuspalkinto Vesa Helmiselle