ABB on vuoden Esimerkillinen tuotetietojen päivittäjä

1.11.2018

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi ABB:n vuoden 2018 Esimerkillisenä tuotetietojen päivittäjänä.

STK ylläpitää alan yhteistä, lähes 250 000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka sisältää kattavat sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot, kuvat ja linkit koko toimitusketjun tarpeisiin.
Tuotteiden määrällä mitattuna ABB oy on Sähkönumerot.fi-palvelun suurin toimija.

Sillä on Sähkönumerot.fi-tietopalvelussa yli 18 000 tuotetta. Niistä 94 prosentilla on vähintään yksi tuotekuva ja yli 70 prosentilla on ETIM-standardin (European Technical Information Model) mukaiset tekniset tiedot ja tuotekuvaukset. Yhtiön tuotekorteilla on 42 000 linkkiä yrityksen omille tuotesivuille, tuoteluetteloon tai esitteisiin.

– Olemme vuoden kuluessa lisänneet ETIM-tiedot yli 4 000 tuotteelle, tuotekuvat 1 800 tuotteelle ja tuotekuvaukset vajaalle 5 000 tuotteelle, ABB:n tuotemarkkinointijohtaja Kari Karvonen kertoo.

Tämän parannuksen on hänen mukaansa mahdollistanut kaksi asiaa. Ensinnäkin koko yhtymässä on merkittävästi panostettu ETIM-datan laatuun ja saatavuuteen. Tämän lisäksi vuosi sitten käynnistettiin projekti, jonka tarkoituksena oli lisätä erityisesti pienjännitetuotteiden tuotekuvia ja -kuvauksia tietopalveluun.

– Saatu parannus on merkittävä ja jatkamme tietojen täydennystä eri tuotealueilla. Työ on tärkeää, sillä Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelun kautta saamme tiedot tehokkaasti verkkokauppoihin ja asiakkaiden käyttöön. Näemme tämän myös kilpailutekijänä, Karvonen toteaa.