Vaasalainen Comsel osallistuu energiasaarekekokeiluun Ruotsissa

3.9.2018

Vaasalainen Comsel System oy toimittaa energianmittausjärjestelmän Ruotsin ensimmäiseen omavaraiseen, paikalliseen energiajärjestelmään.

Simrisin kylä. Kuva E.ON.

E.ON Sverige ab rakentaa pienestä, Ruotsin eteläkärjessä sijaitsevasta Simrisin kylästä kokonaan energiaomavaraisen saarekkeen, joka saa kaiken tarvitsemansa sähkön tuulivoimasta ja aurinkoenergiasta. Tyynten ja pilvisten päivien varalle energiaa varastoidaan suureen akustoon.

Energia-alan älymittausratkaisuihin erikoistunut vaasalainen Comsel System oy toimittaa projektiin älykkäitä IoT-älymittausmoduuleja sekä IoT-palveluhubin energiamittareille. Osaan Simrisin kylän kotitalouksista asennetaan Comselin moduulit, joilla kiinteistöjen energiankäyttöä voidaan paitsi mitata, myös ohjata reaaliaikaisesti.

– E.ON:in LES Simris -hanke on uraauurtava projekti, tuo etuja kaikille osapuolille. Olemme iloisia, että E.ON on valinnut tuotteemme, ja että voimme näyttää, kuinka yksinkertaista on ohjata energian käyttöä, Comsel System oy:n toimitusjohtaja Kristian Heimonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

 
Lisätietoja Comsel Systemin älymittareista