Ensto toimittaa tuhat sähköautojen latauspistettä Norjan lentokentille

5.7.2018

Ensto on valittu toimittamaan noin 1 000 sähköautojen latauspistettä Avinorille, joka operoi 45 valtion omistamaa lentokenttää Norjassa.

Ensto toimittaa Chago Wallbox latausasemat kaikille Avinorin lentokentille, joissa on säännelty pysäköinti. Näillä pysäköintialueilla vähintään 3 % parkkipaikoista tulee olemaan varustettuna sähköauton latauspisteillä.

Sopimukseen sisältyy myös pilvipohjainen Ensto EV Manager -ratkaisu, jonka käyttöliittymä mahdollistaa nopean ja tehokkaan käyttäjien ja latauspisteiden hallinnan ja ohjauksen sekä järjestelmän integroinnin maksujärjestelmiin.

– Infrastruktuurin päivitys sähköautojen latausratkaisujen osalta luo matkustajille vieläkin paremman palvelun lentokentillämme. Sähköautojen lisäksi Avinor on sitoutunut sähköistykseen laajemmallakin mittakaavalla. Tavoitteenamme on yhdessä teollisten kumppaneidemme kanssa tehdä Norjasta maailman johtava sähköisen ilmailun maa, Avinorin viestintäjohtaja Kristian Løksa sanoo.

Norjassa on käytössä jo 150 000 täyssähköautoa ja 74 000 hybridiautoa. Tuoreimman tilaston mukaan uusista Norjassa rekisteröidyistä autoista 28 % oli täyssähköautoja ja 19 % ladattavia hybridejä.