Carunan verkon maakaapelointiaste nousi 45 prosenttiin

6.3.2018

Caruna Oy investoi sähköverkkonsa kehittämiseen viime vuonna 277 miljoonaa euroa. Verkon maakaapelointiaste nousi 36 prosentista 45 prosenttiin.

Vaikka Carunan verkosta on maanalla alle puolet, laskee yhtiö, että sen asiakkaista 71 prosenttia asuu tällä hetkellä säävarman verkon alueella. Viime vuoden aikana uutta pien- ja keskijänniteverkkoa rakennettiin yhteensä yli 6 000 kilometriä, mikä on lähes kaksituhatta kilometriä enemmän kuin vuonna 2016, jolloin uutta verkkoa rakennettiin 4 195 kilometriä.

Projektien painopiste laajeni taajamista haja-asutusalueille, kun yhtiö aloitti mittavia verkkoprojekteja muun muassa Ranualla, Pudasjärvellä, Sastamalassa, Kuusamossa, Lohjalla ja Raaseporissa. Carunan sähköverkon kokonaispituus on 85 000 kilometriä. Yhtiöllä on 672 000 asiakasta.

– Ilmastonmuutos lisää tarvetta korvata ilmajohdot maakaapeloinnilla. Viat voidaan myös rajata aiempaa paremmin lisääntyneen automaation avulla, kun sähkö voidaan siirtää kulkemaan verkoston vahingoittumattomiin osiin aiempaa nopeammin, Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny toteaa yhtiön tiedotteessa.