Uusi verkkokurssi perehdyttää tietosuoja-asetukseen

6.4.2018

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan toukokuussa. Mikäli asetuksen vaatimukset herättävät yhä kysymyksiä, voi omat tiedot päivittää ajan tasalle Sähköinfon uudella, STUL:n jäsenille ilmaisella, verkkokurssilla.

Roger Lehtonen kehottaa kaikkia yrittäjiä tutustumaan tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin.

EU:n tietosuoja-asetuksen kaksivuotinen siirtymäaika päättyy 25. toukokuuta. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n lakimies Roger Lehtonen muistuttaa, että asetus koskee kaikkia yrityksiä, jotka käsittelevät henkilötietoja.

– Käytännössä tämä tarkoittaa ihan kaikki yrityksiä. Koska jokainen yritys on omanlaisensa, ei ole valmista sabluunaa, jonka avulla tietosuoja olisi asetuksen mukainen. Jokaisessa yrityksessä täytyy miettiä ja dokumentoida, mitä tietoja yrityksellä on hallussa, miten niitä käsitellään ja säilytetään sekä miten ne tuhotaan, Lehtonen opastaa.

Tietosuojasta huolehtiminen edellyttää kaikkien yrityksen tarvittavien työntekijöiden kouluttamista ja opastamista niin, että toimintatavat ovat kaikille selviä. Lehtonen kehottaa kaikkia yrittäjiä perehtymään tietosuojavaltuutetun www.tietosuoja.fi -sivuille koottuihin vaatimuksiin.

Tämän jälkeen omat tiedot voi kerrata Sähköinfo Oy:n uudella tietosuoja-verkkokurssilla. Työkalu on ilmainen kaikille STUL:n jäsenille ja jäsenjärjestöjen jäsenille. Muille kurssin hinta on 80 euroa. STUL:n jäsenet voivat avata kurssin omilla käyttäjätunnuksillaan suoraan Sähköinfon Severi-palvelun verkkokurssit-osiosta.


Tietosuoja-verkkokurssi Sähköinfon sivuilla