Motiva kerää tarjouksia aurinkosähköjärjestelmien asennuksista

7.3.2018

Motiva on käynnistänyt Aurinkosähköä kotiin -kampanjan, jossa kuluttajat pääsevät vertailemaan omalla alueellaan avaimet käteen -järjestelmiä toimittavien yritysten laite- ja hintatietoja.

Yritykset voivat nyt jättää tarjouksensa kahden kokoluokan aurinkosähköjärjestelmistä kampanjan 5.3. avatuilla sivuilla. Kampanjassa kerätään tarjouksia omakotitaloihin sekä rivi- ja kerrostaloihin soveltuvista aurinkosähköjärjestelmistä. 3-6 kWp:n järjestelmä soveltuu useimpien omakotitalojen tarpeisiin, suurempi 10-20 kWp:n järjestelmä kattaa puolestaan rivi- ja kerrostalojen sekä pk-yritysten sähkönkulutuksen.

Milja Aarni.

– Avaimet käteen -toimitus on helppo tapa vertailla tarjouksia ja takuuaikoja. Järjestelmä kannattaa hankkia asiantuntevalta yritykseltä, joka suunnittelee, mitoittaa ja asentaa sen. Jos yrityksessä on lisäksi aurinkosähköjärjestelmän asennukseen sertifioitu asentaja, on kokonaisuus hyvissä käsissä, asiantuntija Milja Aarni Motivasta sanoo.

Suomalaisten kiinnostus sähkön pientuotantoon on näkynyt Motivan koordinoimassa kuluttajien energianeuvonnassa jo usean vuoden ajan. Vähitellen uteliaisuus on kääntynyt investoinneiksi ja pientuotannon kapasiteetti sekä verkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien määrä lisääntyy vauhdilla.

Aarnin mukaan aurinkosähköjärjestelmien hankintapäätöksiä hidastavat luotettavan tiedon puute ja käsitys investoinnin kalleudesta. Aurinkosähköä kotiin -kampanjan tavoitteena on kertoa luotettavaa ja puolueetonta tietoa hankintapäätöksen tekemiseen neuvonnan ja hintavertailun avulla.


Kampanjan sivut