QMG laajenee yritysostolla Keski-Pohjanmaalle

8.5.2018

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa 90 prosentin osuuden Kokkolan LVIS-palvelu oy:stä.
 
Vuonna 1972 perustettu Kokkolan LVIS-palvelu on Keski-Pohjanmaalla toimiva talotekniikan urakoitsija ja huoltoyhtiö. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 noin 5,9 miljoonaa euroa ja se työllistää 22 talotekniikka-ammattilaista.

Sen pitkäaikaisiin asiakkaisiin lukeutuu nimekäs joukko alueen teollisuutta, mm. Boliden ja Freeport Cobalt sekä rakennusliikkeitä ja taloyhtiöitä. LVI-urakoinnin rinnalle käynnistettiin kuusi vuotta sitten sähkösuunnittelu ja -urakointi, joille on ollut hyvin kysyntää varsinkin KVR-kohteissa.

– Kokkolan LVIS-palvelulla on vahva maine alueellaan ja maantieteellisesti se täydentää hienosti QMG:n tarjoomaa Pohjanmaalla oululaisen Movitekin ja kajaanilaisen Paikallissähkön kanssa, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.

Yrityskaupan jälkeen Kokkolan LVIS-palvelun osakkaat Peter Forsström, toimitusjohtaja Pentti Jutila ja sähköurakoinnin johtaja Steve Kåla jatkavat tehtävissään sekä vähemmistöosakkaina yhtiössään ja QMG-konsernissa. Kaikki työntekijät jatkavat tehtävissään vanhoina työntekijöinä.

QMG-konsernin palveluksessa on yli 450 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa 22 ja Venäjällä neljä. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli noin 128 miljoonaa euroa.