Frankfurtin messuilla vieraili yli 200 000 kävijää

9.4.2018

Frankfurt am Mainissa 18.-23.3. järjestetyillä Light + Building -messuilla vieraili 220 000 kävijää 177 maasta.

Messe Frankfurt GmbH:n toimitusjohtaja Wolfgang Marzinin mukaan kuusipäiväiset messut tarjosivat julkaisualustan lukuisille uusille innovaatioille.

– Kaikki mukana olleet edustajat, yhteistyökumppanit ja vierailijat olivat positiivisesti yllättyneet, että jokainen halli tarjosi mielenkiintoisia uutuustuotteita.”

Kansainvälisyys näkyi myös messuilla: ulkomaalaisia kävijöitä oli 52 prosenttia kokonaiskävijämäärästä.

Kansainvälisten jättien kyljessä messuille osallistui myös joukko suomalaisyrityksiä, kuten Ensto, jonka osastolla esiteltiin älykkäitä ohjausratkaisuja sekä modulaariseen rakentamiseen soveltuvia sähköistysratkaisuja.

Enston Jani Pesonen. Kuva Maria Heinola

– Ensto on jo pitkään tarjonnut modulaariseen sähköistykseen Ensto Net-järjestelmää, jota hyödynnetään myös Ensto Point -sarjan tuotteissa. Projektien läpimenoajat nopeutuvat, minkä seurauksena kiinnostus nopeasti asennettavia sähköistystuotteita kohtaan lisääntyy entisestään, tuotepäällikkö Jani Pesonen kertoi.

ABB:n Zan Pujol. Kuva Maria Heinola

ABB:n ständillä Zan Pujol esitteli energiamittaus- ja ohjausjärjestelmiä erityisesti yrityksen suomalaisvieraille.

– Älykkään talotekniikan puolella KNX-maailmaan ovat tulleet puheohjaukset, joita meillä edustaa uusi Busch Voice Control. Puheohjausta alkaa tulla tänä vuonna myös suomalaiskohteisiin. Myös erilaisia väyläpainikkeita on tarjolla huomattava määrä ja KNX:ään integroitavien turvapuolen ratkaisujen määrä on selvästi kasvanut, Pujol kertoi.

Frankfurtin messut järjestetään seuraavan kerran jälleen kahden vuoden kuluttua.