Länsimetron pääsähkönjakelu-urakka Wincolle ja Eurolaitteelle

9.11.2018

Länsimetron kakkosvaiheen Matinkylä-Kivenlahti pääsähkönjakelu-urakan kilpailutuksen on voittanut työyhteenliittymä Winco oy ja Eurolaite. Toimituksen arvo on 4,8 miljoonaa euroa.

Wincolle urakka on tärkeä päänavaus Länsimetron kakkosvaiheen projekteihin.

– Vahvan sähköteknisen osaamisen lisäksi hyödynnämme Länsimetron ensimmäisen vaiheen töistä saatuja oppeja. Urakka tuo myös toivottua jatkoa jo käynnissä oleviin Ratalinjan ja Finnoon aseman hankkeisiin, kertoo Wincon aluepäällikkö Tero Palosaari.

Eurolaite toimittaa projektiin jakelumuuntajat ja kaapelointivarusteet sekä työturvavälineet. Pääsähkönjakelu-urakka käsittää keskijännitekojeistot, jakelumuuntajat apujärjestelmineen ja tarvittavine kaapelointeineen mukaan lukien laitteet, materiaalit ja asennukset. Urakassa asennetaan mittava määrä keskijännitekaapelia, joka toimii Matinkylä-Kivenlahti rataosuuden sähkönjakelun pääverkkona.

Pääsähkönjakelun urakka käynnistyy marraskuussa 2018. Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Kuluva vuosi on hankintojen vuosi, kaikkien viiden aseman ja ratalinjan projektinjohtourakoitsijat on valittu. Sivu-urakoiden kilpailutus on käynnissä jatkuen kesään 2019. 

Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuudelle rakentuu 7 km pitkä ratalinja ja 5 asemaa. Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko. Varikon rakennustyömaalla on päästy jo talotekniikkatöihin.

 
Eurolaitteen tiedote