Jyväskylän Sähkömessuilla vieraili yli 14 000 kävijää

12.2.2018

Jyväskylän Paviljongissa 7. - 9.2.2018 järjestetyillä Sähkö-, tele-, valo- ja AV 2018 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 147 alan ammattilaista ja opiskelijaa.

Jyväskylän messut oy:n myyntijohtaja Ilari Tervakankaan mukaan tapahtuma onnistui suunnitelmien mukaan.

– Olemme saanet messupäivistä ja keskiviikon kutsuvierasillasta erittäin hyvää palautetta. Messut ovat alan ammattilaisten tärkein kohtaamispaikka Suomessa, Tervakangas kertoi.

Kansainvälinen tapahtuma houkutteli runsaasti näytteilleasettajia ja kävijöitä myös ulkomailta. Messujen noin 300 osastolle osallistui yli tuhat toiminimeä yli 20 eri maasta. Kaikki halukkaat näytteilleasettajat eivät mahtuneet tälläkään kertaa mukaan messuille.

Liang Zijei. Kuva Mikko Arvinen

Erityisesti kiinalaisia ledivalmistajia olisi tullut mukaan paljon enemmän kuin mitä halleihin mahtuu, mutta useimmat heistä heräsivät liian myöhään pohjoisten messujen olemassaoloon. Yksi ajoissa liikkeellä ollut yritys oli Zhongshan Vikled Householt Technology Co, jonka markkinointipäällikkö Liang Zijei saapui Jyväskylään Etelä-Kiinasta Hong Kongin kupeesta.

– Meidän myynnistämme yli 90 prosenttia suuntautuu Eurooppaan, mutta olen nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Täällä Jyväskylässä kaikki on ollut todella hienosti organisoitua ja täällä on paljon mukavia ihmisiä, mutta valitettavasti ammattimaiset ostajat eivät ole olleet ihan niin kiinnostuneita tuotteistamme kuin olisin toivonut, Zijei kertoi.

Ahlsell Oy:n markkinointisuunnittelijan työt vuosi sitten aloittanut Outi Kekki oli ensimmäistä kertaa Jyväskylän messuilla.

– Messut ovat olleet erittäin positiivinen yllätys. Kohderyhmät ja näytteilleasettajat kohtaavat täällä hyvin ja tapahtuma vaikuttaa paitsi ammattimaiselta, myös todella lämminhenkiseltä, Kekki sanoi.

SG Armaturen maajohtaja Mikael Lukka.SG Armaturen oy:n maajohtaja Mikael Lukka esitteli messuilla norjalaisen SG Lightingin valaisimia.

– Me annamme kaikille tuotteillemme vähintään viiden vuoden takuun, mutta useimmissa alasvalosarjoissamme takuu on kymmenen vuotta, Lukka kertoi.

Fincumetin Jarkko Kanninen ja Maarit Kannala.Fincumet oy:n Jyväskylän yksikön päällikkö Jarkko Kanninen ja strateginen ostaja Maarit Kannala kertoivat messuilla kaapeleiden kierrätysmahdollisuuksista:

– Meidän vahvuutenamme ovat digitaaliset järjestelmät, millä logistiikka ja dokumentointi hoituvat sujuvasti. Me ostamme pieniäkin eriä kuparia ja nouto työmaaltakin onnistuu, mutta tällöin hinta riippuu aina noudettavan erän koosta.

Eurolaite oy:n Tommi Toivari.Eurolaite oy:n asiakaspäällikkö Tommi Toivari esitteli sveitsiläisen Plumettazin valmistamaa, akkukäyttöistä Ultimaz P2P-E25 -kuidunpuhalluslaitetta.

– Tässä uudessa mallissa on integroitu akku sekä käyttöystävällisempi tietokoneyksikkö. Laite kyllä tarvitsee lisäksi vielä paineilman avuksi, mutta on entistä helpompi operoida. Asentaja voi asettaa halutun työntövoiman suoraan näyttöön sekä tarkistaa samalla nopeuden, pituuden ja puristusvoiman, Toivari kertoi.

Sähkömessut järjestetään seuraavan kerran taas 5.–7. helmikuuta 2020.