Sähköliitto: Energia- ja ICT-alan lakko alkaa 26.3.

12.3.2018

Sähköliitto ilmoittaa, että sen energia-, ICT- ja verkostoalalla työskentelevät jäsenet ovat lakossa 26.3. kello 6.00 – 28.3. kello 18 ellei alan neuvotteluissa saada tulosta sitä ennen. Sähköasennusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat edelleen.

Lakon piirissä ovat kaikki yritykset, joissa noudatetaan Sähköalojen ammattiliiton ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n sekä Palvelualojen työnantajat PALTAn ja Energiateollisuus ry:n välistä sähkö-, energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimusta. Työehtosopimuksen piirissä on noin 6 000 työntekijää.

Lakko vaikuttaisi kymmenien voimalaitoksen toimintaan. Työtaistelun ulkopuolella ovat ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävät työt.

Työnantajia edustavien PALTAn ja Energiateollisuus ry:n mukaan ne ovat tarjonneet Sähköliitolle ja JHL:lle yleistä linjaa noudattavia palkankorotuksia ja pyrkineet edistämään kaikin mahdollisin tavoin ratkaisuun pääsyä. Sähköliitolle ja JHL:lle on esitetty myös lukuisia ratkaisuehdotuksia, jotka eivät ole niille kelvanneet. Sähköliitto ja JHL vaativat selvästi yleisen tason ylittäviä palkankorotuksia ja ns. kiky-sopimuksen mukaisen työajan pidennyksen poistamista eli käytännössä työajan lyhentämistä. Neuvotteluja Energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimuksen uudistamiseksi on käyty marraskuusta lähtien.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimusta koskevat neuvottelut jatkuvat edelleen. Sähkötekniset työnantajat STTA:n, PALTAn ja Sähköliiton edustajat tapaavat seuraavan kerran torstaina 15.3. Sähköasennusalalla neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta on käyty 8.1.2018 lähtien.


PALTAn tiedote aiheesta

Sähköliiton tiedote