ESP-konserni ostaa enemmistön Sähköneliöstä

16.2.2018

ESP-konserni vahvistaa asemaansa Etelä-Suomen talotekniikkamarkkinoilla ostamalla Lahdessa, Kotkassa ja Keravalla toimivan Sähköneliö oy:n osake-enemmistön.

Osakekaupassa Erkki Kaunisto myy kaikki omistamansa Sähköneliön osakkeet ja toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö osan omistuksestaan. Kaupan jälkeen Sähköneliön omistajia ovat ESP-konserni, Kari Ala-Röyskö ja Sami Kallio.

Sähköneliö on keskittynyt erityisesti vaativiin KVR-hankkeisiin ja teollisuuden sähköhuoltoihin. Lisäksi yritys tarjoaa kaikki savunpoiston toteuttamiseen ja ylläpitoon tarvittavat palvelut suunnittelusta huoltoon ja kunnossapitoon. Sähköneliön liikevaihto vuonna 2017 oli noin 8,7 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä reilut 50.

Yrityskaupan jälkeen Sähköneliö jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Kari Ala-Röyskö, joka toimii samalla ESP-konsernin KVR-johtajana.

ESP-konsernin emoyhtiö on ESP Suomi oy, joka tarjoaa Keski-Suomessa laajoja talotekniikkapalveluita. Konsernissa on ennestään ES-projektit oy ja KLA-talotekniikka oy, jotka toimivat talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla sekä Pirkanmaan alueella toimiva ESP-tekniikka oy. ESP-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 21 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on noin 100.