Consti sähköistää Tampereen raitiotievarikon

16.11.2018

Tampereen raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun päähän. Consti Talotekniikka suorittaa varikon sähköurakan.

Tampereen uuden kaksihaaraisen raitiotien rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2017. Työt valmistuvat vuoden 2021 aikana, jolloin raitiovaunuilla pääsee kulkemaan Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle.

Varikko on suunniteltu raitiotien molempien raitiotielinjojen 1 ja 2 liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin 37–47-metrisille raitiovaunuille. Varikolle on rakenteilla kaksi suurempaa rakennusta. Toinen rakennuksista valmistuu vaunujen säilytyshalliksi ja toiseen sijoitetaan korjaamo-, huolto-, henkilöstö- ja toimistotilat.

Consti Talotekniikka toteuttaa sähköurakan aliurakkana YIT Rakennus oy:lle. Varikkorakennusten odotetaan valmistuvan vuoden 2019 aikana, jonka jälkeen toteutetaan raitiotietekniikkaa ja rakennusten sisätöitä. Kokonaisuudessaan varikko piha-alueineen valmistuu vuonna 2020 koeliikenteen alkaessa. Sähköurakka suoritetaan Constin omien asentajien voimin.

– Raitiotieallianssi on Pirkanmaalla näkyvästi esillä ja raitiotie on Tampereen kaupungille erittäin tärkeä investointi. On hienoa, että voimme olla mukana yhtenä osapuolena rakentamassa raitiovaunuille tarkoitettuja huoltotiloja ja varmistamassa Pirkanmaalaisten tulevaisuuden kulkuyhteyksien toimivuutta, Consti Talotekniikan yksikönjohtaja Jan Mäntyharju kertoo.

Varikkorakennusten on tarkoitus valmistua vuoden 2019 aikana.