Imagon ja Neonpoint yhdistyvät

16.11.2018

Kajaanilainen valomainosyritys Imagon oy ostaa samalla alalla toimivan Neonpoint oy:n. Neonpoint siirtyy osaksi 30-vuotiasta Imagon-konsernia helmikuussa 2019, mutta yhteiset operaatiot käynnistyvät välittömästi.

18 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä Imagon työllistää 80 henkilöä. Neonpointin liikevaihto on neljä miljoonaa euroa ja yrityksessä on 25 työntekijää. Yrityksen omistavat Panu ja Tomi Suhonen. Neonpointin toimipiste on Kangasalla Tampereen lähellä.

Neonpointin ostaminen osaksi Imagonia tukee pitkän aikavälin kasvutavoitteidemme toteuttamista, Imagonin toimitusjohtaja Marko Mäkitalo kertoo.

Kasvu Pohjoismaissa vaatii lisää tekijöitä, osaamista ja kapasiteettia. Haimme yritystä, jolla on kanssamme samankaltainen yrityskulttuuri ja arvomaailma. Tärkeää on myös se, että valmistusteknologia on kehittynyttä ja prosessit tehokkaita. Neonpoint on vakavarainen ja sen toiminta ja tuotteet ovat laadukkaita, Mäkitalo jatkaa.

Imagon ja Neonpoint ovat molemmat alan edelläkävijöitä ledivalaistustekniikan kehittämisessä valomainoskäyttöön.

Yrityskaupan myötä olemme entistä vahvempi valomainos- ja sisämiljööprojektien kokonaistoimittaja. Pystymme palvelemaan laajemmin nykyisiä asiakkaitamme, kuten myös laajentumaan täysin uusiin asiakassegmentteihin, Mäkitalo kertoo.

Neonpointin omistajat Panu ja Tomi Suhonen jatkavat uusissa tehtävissä Imagon-konsernin palveluksessa. Yritysosto ei vaikuta yritysten henkilökuntaan, vaan molemmat yksiköt jatkavat ennallaan.

Olemme tehneet yhteistyötä Imagonin kanssa tuotekehityksen parissa. Yhteistyö osoittautui hedelmälliseksi ja luontevaksi, hallituksen puheenjohtaja Panu Suhonen kuvailee.