Luminord-kilpailussa palkittiin toimistovalaisimia

17.9.2018

Vuoden 2018 Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä oli suunnitella toimistotilan työpisteen valaisin. Palkinnot nappasivat muotoilija Juri Karinen, arkkitehti Antti Keskinen ja kalustepuuseppä Juho Pasila.

Hocus Focuksessa

Suomen messusäätiön lahjoittaman, 5 000 euron arvoisen, Luminord 2018 -palkinnon saajaksi valittiin muotoilija ja arkkitehti Antti Keskisen ja muotoilija ja kalustepuuseppä Juho Pasilan työ ”Hocus Focus”.

Puusta valmistetussa valaisimessa on oled-paneeli, ja sen akselit mahdollistavat valon ohjaamisen työkohteeseen. Tuomariston mukaan tuotteen innovatiivisuus ilmenee uuden valaisintekniikan ja ohjausjärjestelmän liittämisenä tuttuun materiaaliin. Ehdotus on muotokieleltään onnistunut ja sopivan minimalistinen.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen STEK ry:n lahjoittaman, niin ikään 5 000 euron arvoisen STEK-nimikkopalkinnon voitti muotoilija Juri Karisen ehdotus ”Tyyni”.

Tuomaristo kiitteli valaisimen muotoilua, säädettävyyttä ja komponenttien vaihdettavuutta. Valaisimen valomoduulia voidaan nostaa tai laskea vaijerin varassa. Valaisimen kiinteän heijastuspinnan kautta saadaan suora, voimakkaampi työskentelyvalo ja laipion kautta heijastettuna himmeämpi yleisvalo.

Luminord – Nordic Luminaire Design Competition – valaisinsuunnittelukilpailu järjestettiin nyt yhdeksännen kerran. Kilpailun tavoitteena on löytää uusia, korkeatasoisia valaisinratkaisuja ja kehittää alan teollisuudelle uusia tuotteita.

Kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry yhteistyössä Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry:n kanssa. Palkinnot jaettiin Habitare Pro -ammattilaistapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.9.2018.