Talotekniikkateollisuus siirtyi Rakennusteollisuus RT:n jäseneksi

18.6.2018

Talotekniikkateollisuus ry on fuusioitunut LVI-teknisen kaupan liitto ry:n kanssa. Fuusioitumisen yhteydessä myös talotekniikka-alan tuotetietorekisteriä ylläpitävä LVI-numero oy on siirtynyt uuden yhdistyksen omistukseen.  Uusi yhdistys, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, on liittynyt Rakennusteollisuus RT ry:n jäseneksi 14.6.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n sekä Rakennusteollisuuden yhteistyö tulee keskittymään elinkeinopoliittiseen toimintaan sekä muun muassa energia-, ympäristö-, talous- ja koulutuspoliittisiin kysymyksiin. Työmarkkina-asiat eivät kuulu yhteistyön sisältöön.

Talotekniikkateollisuus ry:n 39 jäsentä, jotka ovat olleet Teknologiateollisuuden jäseniä, pysyvät jatkossa myös Teknologiateollisuuden jäseninä ja noudattavat teknologiateollisuuden työehtosopimusta.

”Koemme, että uusi yhdistyksemme on elinkeinopoliittisesti lähempänä Rakennusteollisuutta kuin Teknologiateollisuutta. Fuusion ja yhdistyksemme kasvun myötä päätimme, että nyt on hyvä hetki hakea Rakennusteollisuuden jäsenyyttä ja luoda tiiviimpi rajapinta rakentamiseen”, Talotekniikkateollisuuden toimitusjohtaja Ilkka Salo kertoo.

”Talotekniikka-ala on tervetullut ja looginen tulokas viiden aiemman toimialamme rinnalle. Edustamme kattavasti rakennusalan urakoitsijoita, myös LVI-teknisessä urakoinnissa toimivia yrityksiä sekä rakennustuoteteollisuutta. Talotekniikka ja automaatio ovat nousseet hyvin suureen rooliin koko rakentamisen teknologisessa kehityksessä ja rakennusten elinkaaren ja päästöjen hallinnassa. Myös digitalisaatiossa ja tuotetietojen hallinnassa meillä on paljon synergiaa”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n hallituksen puheenjohtajasta on tarkoitus tulla Rakennusteollisuus RT ry:n hallituksen jäsen ja toimitusjohtajasta johtoryhmän jäsen.