JHL julisti ylityökiellon energia-alalle

19.1.2018

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on päättänyt ylityökiellosta, joka koskee sähkö-, energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimusta noudattavia liiton työntekijöitä.

JHL:n mukaan syynä työtaisteluun on työnantajaliittojen haluttomuus työehdoista sopimiseen. Ylityökielto alkaa 1.2.2018 kello 6.00, ellei alalla synny uutta työehtosopimusta sitä ennen. Ylityökielto jatkuu toistaiseksi. JHL tavoittelee ylityökiellolla alan sopimusneuvotteluiden nopeaa vauhdittamista tammikuun loppuun mennessä. JHL:n mukaan sopiminen liittojen ja työnantajien välillä on ajautunut työnantajien ota tai jätä -tarjouksiksi.

”Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry tarjoavat neuvotteluesityksiä, joissa asioista ei sovita, vaan asiat siirretään paikallisesti ratkaistaviksi. Työnantajaliitot näkevät, että liittojen edunvalvonta ohitetaan parhaiten työpaikoilla, kun luottamusmiehiä painostetaan sopimaan asioista työnantajien etujen mukaisesti”, JHL toteaa tiedotteessaan.

”Energia- ja verkonrakennusyhtiöiden tuloskunto ja tulevaisuuden näkymät ovat hyvällä tolalla. Palkankorotuksille sekä työehtojen myönteiselle kehitykselle on tilaa, koska viimeiset neljä vuotta alalla on jaettu lähes nollakorotuksia”, JHL jatkaa.

Energia-, ICT- ja verkostoalan sopimus on neuvoteltu Energiateollisuuden, JHL:n, PALTAn ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä. Sopimus on voimassa 31.1.2018 saakka, ja sitä noudatetaan Energiateollisuuden ja PALTAn jäsenyritysten työntekijöiden työsuhteisiin.