Tammikuun 23. päivä on Sähkön päivä

23.1.2018

Pohjoismaista Sähkön päivää vietetään nyt kolmannen kerran tammikuun 23. päivänä.

Sähkön päivän teemana ovat tulevaisuuden energiaratkaisut ja kuluttajien kasvava rooli osana koko sähköjärjestelmää. Alan yritykset järjestävät päivän kunniaksi tapahtumia ympäri Suomea. Päivän päätapahtuma järjestetään Helsingissä Kampin keskuksessa. Kauppakeskuksen sisälle rakennetaan 20 metrin mittainen autorata, joka saa energiansa kahdesta poljettavasta kuntopyörästä.

Kello 12.00 - 18.00 järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan tietoiskuja älykkäästä asumisesta, sähköautoilusta ja moderneista valaistusratkaisuista.

Tilaisuudessa pääsee tapaamaan myös Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n koordinoiman Löydä sähkömies -palvelun urakoitsijoita. Kello 16 - 17 turkulaisen Sähkö Oy:n Timo Engblom käy haastattelijan kanssa läpi muun muassa kodin sähköturvallisuuteen liittyviä asioita.

Löydä sähkömies -palvelun Sähkön päivän tietoisku kuullaan päivän aikana kaikilla Suomen kaupallisilla radiokanavilla. Tietoiskussa korostetaan sähköturvallisuutta ja muistutetaan, että sähkötyöt tulee aina teettää urakointioikeudet omaavalla ammattilaisella.

Lisäksi sosiaalisessa mediassa voi osallistua #Sähkönpäivä-hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tuotot lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Sähköalan järjestöt lahjoittavat jokaisesta #Sähkönpäivä ja #hyvinvointiasähköllä -hashtageilla merkitystä kuvasta 3 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle, aina 10 000 euroon saakka. Kuvan tulee esittää sähkön tuomaa hyvinvointia omassa arjessa – se voi olla esimerkiksi valaistu koti pimeässä tammikuun illassa. Kuvan voi julkaista Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja sen tulee olla asetuksiltaan julkinen ja jaettavissa. Kuvia voi ladata koko viikon 4 ajan. Kampanjan tulokset julkistetaan maanantaina 30.1.2017.

Sähkön päivän järjestämiseen osallistuvat esimerkiksi Energiateollisuus ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen kaupan liitto STK ry, Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry, Motiva Oy sekä useat energiayhtiöt ja sähkönsiirtoyhtiöt eri puolilla Suomea.