Sähköliitto jätti Paltalle sähköasennusalan työtaisteluilmoituksen

19.3.2018

Sähköalojen ammattiliitto ry ilmoittaa järjestävänsä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyrityksissä sähköistys- ja sähköasennusalaa koskevan työnseisauksen, joka alkaa maanantaina 9.4. kello 6.00 ja päättyy 16.4. kello 6.00.

Työnseisaus koskee kaikkia Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen soveltamisalan töitä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyrityksissä.

Sähköliiton ilmoituksen mukaan työnseisauksen syynä on se, ettei neuvotteluissa uudesta työehtosopimuksesta ole päästy ratkaisuun. Lakko ei kuitenkaan koske samoihin työehtosopimusneuvotteluihin osallistuneen Sähkötekniset työnantajat STTA ry:n jäsenyritysten työntekijöitä eikä työehtosopimusta yleissitovuuden nojalla soveltavien yritysten työntekijöitä.

STTA:n epävirallisen näkemyksen mukaan Sähköliiton lakkoilmoitus liittyy Paltan ja Sähköliiton (sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Energiateollisuus ry:n) välisiin, sähkö-, energia-, ICT- ja verkostoalan aiemmin kariutuneisiin työehtosopimusneuvotteluihin, jonka lakonuhkaan liittyvä sovittelu on parhaillaan käynnissä.