Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto Elcoline Groupille

22.10.2018

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoavalle Elcoline Groupille on myönnetty Suomen Yrittäjien valtakunnallinen yrittäjäpalkinto.

Jouko Juvonen ja Jere Räisänen. Kuva Esa Siltaloppi

Varkautelaisten Jere Räisäsen ja Jouko Juvosen vuonna 2002 perustama Elcoline on kasvanut viiden viimeisen vuoden aikana orgaanisesti ja useiden yrityskauppojen myötä liikevaihdoltaan 20 miljoonaan euroon. Myös henkilöstön määrä on kasvanut yli sadalla muutaman viime vuoden aikana.

Yrityksen toiminta kattaa koko teollisuuden kunnossapitopalvelujen kentän sähkö- ja automaatiopalveluista mekaanisiin- ja laiteasennuksiin, luokkahitsauksiin ja lvi-töihin. Palveluihin kuuluvat myös muun muassa IoT-laitteiden huollot ja asennukset. Asiakkaita ovat muun muassa ydinvoimalat, öljynjalostamot ja metsä- ja meriteollisuus.

Yrittäjien matkan varrelle on mahtunut myös pettymyksiä ja vaikeita aikoja, jolloin koko yrityksen kohtalo on ollut vaakalaudalla. 2013 suurin asiakas lähti aiemman avainhenkilön mukana alta ja yritys tippui hetkeksi tyhjän päälle. Rohkeilla ratkaisuilla ja sitkeydellä kuopista on kuitenkin noustu entistä vahvempina.

– Jälkeen päin ajateltuna vastoinkäymiset olivat parasta mitä meille on tapahtunut. Se pakotti uudistumaan. Sen jälkeen koko avaintiimi sitoutettiin osakkuudella, aloitettiin hallitustyöskentely, panostettiin asiakaskunnan hajauttamiseen ja muutettiin liiketoiminta pääpainoltaan projekti-bisneksestä sopimusluonteiseksi liiketoiminnaksi, Jere Räisänen kertoo.

Suomen yrittäjien Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen saajat julkistettiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Turussa 20.10. Elcolinen lisäksi palkinnon saivat Beautyhair Sirpa Mansner oy, eristevalmistaja Finnfoam oy, tapahtumajärjestäjä Lyyti oy ja yrityskonsultti Nordic business group oy.