Vuoden sähköurakoitsija on tamperelainen Novasähkö

22.11.2018

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry palkitsi sähköistysalan ansioituneita toimijoita Sähköurakoitsijapäivillä Tampereen hotelli Rosendahlissa torstaina 22.11.

Insinööri Matti Riihijärvi perusti Novasähkön vuonna 1993 ja johti yritystä 17 vuoden ajan. Vuonna 2010 Riihijärven jäädessä eläkkeelle yritys siirtyi kokonaan Terho Leinosen omistukseen. Nykyisin yrityksen toimitusjohtajana ja osaomistajana toimii hänen poikansa Eerik Leinonen.

Kahdenkymmenen työntekijän voimin yritys pystyy tarjoamaan erittäin laajan repertuaarin sähköistysalan palveluja. Perinteisen sähköasennuksen lisäksi osaaminen kattaa mm. sähkölaitteistojen kunnossapidon ja huollon sekä turva-alan ratkaisut. Referenssilistalta löytyy esimerkiksi monia vaativia sairaalakohteita varavoimaverkkoineen.

Yrityksen johto on – jo Riihijärvestä lähtien – antanut aikaansa myös alan yleisen kehittämisen hyväksi niin Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton hallituksessa, asiantuntijaryhmissä, Pirkanmaan alueosastossa kuin Tampereen ammattikorkeakoulullakin, jonka monille opiskelijoille on löytynyt mieluisa harjoittelupaikka yrityksestä.

Yrityksen talous on ollut kautta aikain vahva, eikä sen toimintahistoriassa ole yhtään tappiollista vuotta. Viimeisten 10 vuoden aikana ei ole lomautettu tai irtisanottu ketään, eikä lähtiöitä ole muutenkaan juuri ollut eläkkeelle siirtyjiä lukuun ottamatta. Tämä kertoo hyvinvoivasta työpaikasta. 

-  Novasähkön toiminnan alkuvaiheessa lamavuosina 1993-94 otettiin lähtökohdaksi luoda kaikille työpaikat asemasta riippumatta eli niin omistajille, toimihenkilöille kuin asentajillekin. Ajatuksena taustalla oli se, että vaikka markkinat ovat pienet, niin hyvällä asiakaslähtöisellä toiminnalla takaamme itsellemme työtä ja toimeentulon. Pidämme mielessä, että asiakas maksaa meidän kaikkien palkat, Terho Leinonen kertoo.

 
Ansiomerkkejä ja palkintoja ansioituneille

STUL myönsi tänä vuonna yhden Liiton kultaisen ansiomerkin ja neljä hopeista merkkiä.

Liiton kultainen ansiomerkki myönnettiin Henkilö- ja yritysarviointi SETI oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Vitikalle hänen ansioistaan sähköistysalan, alan koulutuksen ja turvallisuuden edistämisestä esimerkiksi Tukesin tutkintofoorumissa, Suomen Hissiyhdistyksessä ja Opetushallituksen sähköasennuksen tutkintotoimikunnassa.

Liiton hopeiset ansiomerkit saivat STUL:n ja koko sähköistysalan toimintaan aktiivisesti osallistunut jyväskyläläisen Sähkö-Äijät oy:n toimitusjohtaja Tuomo Hakala, sähköistysalan kehityshankkeita aktiivisesti eteenpäin vienyt Granlund oy:n Senior Advisor Kari Kaleva, Sähköinfon tietotuotteiden digitalisoinnista pitkälti vastannut Qreform oy:n toimitusjohtaja Timo Raaska ja STUL:n hallituksessa useaan otteeseen toiminut, sähköalalla menestyksekkään uran tehnyt porvoolaisen Jeti-Sähkö oy:n Senior Advisor Ulf Törnblom.

Lisäksi Tampereella jaettiin Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö SKT:n 3 000 euron arvoiset koulutus- ja kehittämispalkinnot. Koulutuspalkinto myönnettiin sähköalan mittausten ja mittalaitteiden syväasiantuntijalle, Fluke Finland oy:n myyntipäällikkö Mika Hietaselle. Kehittämispalkinto myönnettiin sähköistysalan aktiiviselle edistäjälle ja visonäärille, Ensto oy:n johtotehtävissä toimivalle Matti Raelle.

  
Lisätietoja STUL:n sivuilla