Ensto yhdistää sähköistys- ja valaistusyksikkönsä

23.3.2018

Ensto perustaa uuden Ensto Smart Buildings -liiketoiminta-alueen, joka yhdistää nykyiset sähköistys-, valaistus- ja sähköautonlatausliiketoiminnat.

Enston mukaan järjestely tukee yhtiön strategiaa keskittyä Smart Building -ekosysteemiin ja tavoitetta palvella valaistuksen ja sähköistyksen asiakkaita entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Uuden liiketoiminta-alueen johtajaksi on nimetty aiemmin Ensto Lighting Oy:n toimitusjohtajana työskennellyt KTM Jukka Tiitu.

Lisäksi Ensto perustaa uuden Ensto Digital Solutions -liiketoiminta-alueen, joka keskittyy digitaalisten palveluiden ja elinkaariratkaisujen kehittämiseen älykkäille rakennuksille ja älykkäisiin sähkönjakeluverkkoihin. Uuden liiketoiminta-alueen johtajaksi nimettiin entisen Ensto Electrification -liiketoiminta-alueen johtaja Fernando Trolia-Slamic.

Enston kolmas liiketoiminta-alue tulee olemaan jatkossakin Markku Wederhornin johtama Ensto Utility Networks. Liiketoiminta-alueiden uudelleenorganisoinnilla ei ole vaikutusta asiakkaille.