Sähköasennusalan TES-neuvotteluita jatketaan toukokuussa

24.4.2018

Sähköistys- ja sähköasennusalan työriitaa soviteltiin maanantaina 23.4. sovittelija Jukka Ahtelan johdolla valtakunnansovittelijan toimistolla. Neuvotteluissa ei löydetty sopua, mutta neuvotteluita jatketaan toukokuun alussa.

Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopuun, uhkaa Sähköalojen ammattiliitto aloittaa lakon Palvelualojen työnantajat Paltan ja Sähkötekniset työnantajat STTA:n jäsenyrityksissä 17.5. Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimus päättyi 31.1.2018. Neuvotteluita uudesta sopimuksesta on käyty vuoden alusta alkaen.

Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaaran mukaan Sähköliitto vaatii yleisen tason ylittävää palkkaratkaisua ja kilpailukykysopimuksessa sovitun työajan pidennyksen poistamista.

– Työnantaja olisi valmis tekemään yleisen linjan mukaisen palkkaratkaisun ja on pyrkinyt lisäksi alakohtaisilla ehdotuksilla edistämään sovun syntymistä. Tällä hetkellä pöydässä ei ole mitään sellaisia tekstiesityksiä, joita työntekijäpuoli voisi pitää työehtojen heikennyksinä, Sajavaara sanoo.

STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsénin mukaan neuvotteluissa on käynyt selväksi, ettei työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen palkankorotustaso riitä Sähköliitolle.

– Työntekijäpuolen tavoitteleman palkkaratkaisun taso on edelleen epäselvä, vaikka neuvotteluja asiasta on käyty loppiaisesta lähtien, Larsén sanoo.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen piirissä on noin 5 200 Paltan ja STTA:n jäsenyritysten työntekijää.


Paltan tiedote
STTA:n tiedote