Sähköliitto seisauttaa työt mielenilmauksena perjantaina 2.2.

26.1.2018

Sähköliiton hallitus on päättänyt toteuttaa kaikkia jäseniään koskevan poliittisen, aktiivimallin vastaisen mielenilmauksen ja työnseisauksen perjantaina 2. helmikuuta.

Lakkoportti. Kuva Mikko Arvinen

Työnseisaus alkaa perjantaiaamuna 2.2. kello 6.00 ja päättyy lauantaiaamuna 3.2. kello 6.00. Työtaistelun ulkopuolelle jäävät ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävät työt.

Sähköliiton mukaan työnseisauksen tarkoituksena on mahdollistaa Sähköliiton jäsenten osallistuminen palkansaajakeskusjärjestö SAK:n järjestämään poliittiseen mielenosoitukseen Helsingissä Senaatintorilla perjantaina 2. helmikuuta kello 11 alkaen.

Myös sähköistys- ja sähköasennusalan toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ry osallistuu mielenilmaukseen. Pron mukaan sen jäsenet saavat itse valita, osallistuvatko lakkoon vaiko eivät.

Mielenilmaisulla vaaditaan Sipilän hallitusta perumaan kilpailukykysopimuksen vastaiset työttömyysturvan leikkaukset eli niin sanotun aktiivimallin. Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti muistuttaa, että mielenilmaus kohdistuu hallituksen työttömyysturvapolitiikkaan, ei työnantajiin tai työehtosopimuksiin.