Sähköliitto julisti saarron logistiikkakeskustyömaan yrityksille

26.9.2018

Sähköliiton hallitus on julistanut hakusaartoon seitsemän Lidlin Järvenpään logistiikkakeskuksen työmaalla työskentelevää yritystä.

Sähköliiton mukaan työmaalla rikotaan yleissitovan sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen määräyksiä. Hakusaartoon on julistettu Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen työmaalla sähköurakoitsijoina toimivat Baltica Andrzej Murawaski, Boctok Oy, EU Solutions Oy, Global Exentri OÜ, IMV-Electric OÜ, Onni Pro Oy ja R. Landsmann Oy.

Lidl paheksuu tiedotteessaan yrityksen nimen liittämistä julkisuudessa Sähköliiton ja edellä mainittujen yritysten väliseen kiistaa:

– Lidl Suomi Ky ei ole osapuolena asiassa. Lidlin tietojen mukaan kaikki urakoitsijan palkanmaksuun ja työnantajavelvoitteisiin liittyvät asiat ovat kunnossa. Yrityksenä olemme toimineet kaikkien velvoitteidemme mukaisesti. Työn tilaajana vastaamme siitä, että tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet on suoritettu ja kunnossa. Nämä asiat on tarkastettu huolellisesti etukäteen, kun urakoitsijan kanssa on tehty sopimus ja uudelleen vielä kun asia nousi esiin, Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lidl vakuuttaa ryhtyvänsä toimenpiteisiin, jos minkä tahansa sen urakoitsijan tai yhteistyökumppanin toiminnassa havaitaan puutteita tai huomautettavaa. Järvenpään jakelukeskuksen rakentaminen on Lidlille yli 100 miljoonan euron investointi.