Lähiverkot

Yrityksissä ja yhteisöissä on poikkeuksetta käytössä lähiverkko, joka toimii organisaation tietokonelaitteiden tietoliikenneväylänä. Lähiverkot ovat yleensä langallisia Ethernet-verkkoja tai langattomia WLAN-verkkoja.

Ethernet-lähiverkko (100 Mbit/s) on tällä hetkellä yleisin organisaatioiden käyttämä lähiverkkotekniikka, joka tulee säilyttämään asemansa myös lähivuosina. Ethernet-verkkojen nopeutta on mahdollista kasvattaa käyttämällä tehokkaampaa yleiskaapelointijärjestelmää (luokka E ja F) sekä tehokkaampia kytkimiä ja verkkokortteja. 

Langaton lähiverkko voidaan toteuttaa langattomien tukiasemien avulla.WLAN-lähiverkot yleistyvät yrityksissä ja yhteisöissä merkittävästi tulevina vuosina. Langattomat verkot toimivat organisaatioissa itsenäisinä verkkoina tai täydentävät olemassa olevia kiinteitä lähiverkkoja. Langattomia lähiverkkoja käytetään yleensä samoihin toimistosovelluksiin kuin perinteisiä langallisia lähiverkkoja.

Pienemmissä organisaatioissa WLAN voi olla ensisijainen ja ainoa lähiverkkoratkaisu, kun taas isommissa organisaatioissa WLAN toimii useimmiten kiinteää Ethernet-lähiverkkoa täydentävänä ratkaisuna.


Lisätietoja:

Langaton lähiverkko vapauttaa johdoista

Tietoliikennekaapelointi kuntoon putkiremontin yhteydessä

Alaan liittyviä julkaisuja ja koulutusta Sähköinfosta.