Liiketunnistimet

Liiketunnistimet valaistukseen yhdistettynä säästävät energiaa sekä lisäävät huomattavasti tilojen mukavuutta ja turvallisuutta. Läsnäolotunnistimet ja liikekytkimet ovat käytännöllisiä muun muassa rappukäytävissä, varastotiloissa sekä kylpyhuoneissa.

Liiketunnistimet rappukäytävissä säästävät energiaa.Valaistuksen liiketunnistus oli vielä muutama vuosi sitten arvokasta luksusta, mutta tekniikan yleistyessä ja kehittyessä ratkaisujen hinnat ovat tulleet selvästi alaspäin.

Kerrostalon rappukäytävän valaistusta uusittaessa liiketunnistimet kannattaa ottaa mukaan tarjouspyyntöihin, sillä järjestelmä maksaa kyllä lisähintansa vuosien mittaan takaisin, kun automaattisesti sammuvat lamput eivät enää loista tyhjissä kerroksissa. Myös mukavuus ja turvallisuus lisääntyvät, kun valokytkimiä ei tarvitse hapuilla pimeissä rappukäytävissä.

Liikekytkimet ja läsnäolotunnistimet toimivat hyvin myös varastotiloissa ja kylpyhuoneissa. Varsinkin liikuntarajoitteisten elämä helpottuu huomattavasti, kun valaisinkytkimiä ei tarvitse etsiä pimeissä ja sokkeloisissa tiloissa. Jos tilassa oleskellaan pidempiä aikoja, kannattaa kuitenkin valita ihmisten jatkuvan läsnäolon tunnistavat kytkimet. Liikutunnistimet ovat myös loistava valinta esimerkiksi pihavalaistukseen tai toimistotiloihin.

Viiveellä syttyvät energiansäästölamput eivät ole paras mahdollinen ratkaisu liiketunnistimien kanssa käytettäviksi. Ledien hintataso on laskenut jo varsin siedettävälle tasolle, eikä korkealuokkaisten LED-valaisimien tuottaman valon laatu häviä enää lainkaan muille vaihtoehdoille.