Valaistus

Valo on eri tilojen paitsi esteettinen tekijä myös turvallisuuden ja hyvinvoinnin perusta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu valaistus luo tunnelmaa sekä parantaa vireystilaa ja työskentelytehoa. Valolla saadaan myös värit, materiaalit ja muodot paremmin esille.

Valo on eri tilojen ja alueiden paitsi esteettinen tekijä myös turvallisuuden ja hyvinvoinnin perusta.Hyvä valaistus on yksi tärkeimpiä tekijöitä kun mietitään eri tilojen toiminnallisuutta ja esteettisyyttä. Valaistus tekee tiloista viihtyisiä sekä antaa paremmat puitteet eri toiminnoille, kuten liikkumiselle, työskentelylle sekä turvallisuudelle.

Hyvin toteutetulla valaistuksella on myös merkittävä osuutensa kiinteistöjen energiankulutukseen. Läsnäolo- ja liiketunnistimilla ja hämäräkytkimillä valaistuksen energiansäästöstä saadaan vielä enemmän irti. Valaistusta voidaan ohjata nykyään myös osana laajempaa taloautomaatiota.

Pimeään aikaan korostuu paitsi sisätilojen myös ulkotilojen valaistus. Hyvällä pihavalaistuksessa piha-alueesta saadaan turvallinen ja viihtyisä, kun valoa on tarpeeksi ja oikeissa paikoissa.