Antennit ja televisiot

Antennit teräväpiirtoaikaan. Kuva Tuomas SaulialaAntenniverkon teräväpiirtolähetykset tavoittavat 85 % Suomen väestöstä.

Teräväpiirtolähetysten tarkkuuden ja värien kirkkauden huomaa sitä selvemmin, mitä suuremmalta näytöltä ohjelmia katselee. Teräväpiirtokuvan katsomiseen tarvitaan teräväpiirtotelevisio tai muu vastaava näyttö. Antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon sopivat laitteet on varustettu DVB-T2 -merkinnällä.

Osassa kiinteistöistä saatetaan tarvita antennien päivitystä, jotta teräväpiirtolähetyksiä olisi mahdollista katsoa. Pientalojen asukkaat voivat olla suoraan yhteydessä antenniurakoitsijaan, mutta taloyhtiössä kannattaa kääntyä ensiksi isännöitsijän puoleen.


Sähköalan artikkeleita aiheesta:


AntenniopasPientalon Antenniopas

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n julkaisema Pientalon antenniopas antaa hyvät perustiedot pientalon antennijärjestelmistä ja teräväpiirtolähetysten vastaanotosta. Opas on suunnattu ennen kaikkea pientaloasukkaille, mutta osa tiedoista sopii myös taloyhtiöille. Huonosta TV-kuvan laadusta on turha kärsiä, sillä myös antenniasennukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Opas on luettavissa SANT ry:n nettisivuilla


Löydä sähkömies =>