Sähkökalusteilla persoonallinen säväys sisustukseen

1.3.2016

Pistorasioiden ja valokytkimien ei tarvitse olla valkoisia ja yksinkertaisia. Eri väreillä ja materiaaleilla sähkökalusteet saadaan helposti näyttäväksi osaksi kodin sisustusta.

Värikkäistä kytkimistä löytyy jokaiseen tyyliin sopivia värejä ja materiaaleja.

Perinteisesti kodin pistorasiat ja muut sähkökalusteet ovat olleet valkoisia ja yksinkertaisia. Nykyään eri valmistajat tarjoavat kuitenkin persoonallisempia vaihtoehtoja, jolloin sähkökalusteet viimeistelevät kodin ilmeen ja tuovat tyylikkäitä ja hauskoja yksityiskohtia sisustukseen.

Göteborgissa viime vuonna järjestetyillä Elfack-messuilla oli esillä laaja kirjo erilaisia sisustus- ja tyyliratkaisuja kodin sähkökalusteisiin. Erityisesti huomiota herättivät värikkäät ja kuviolliset pistorasiat, kytkimet sekä tuulettimet. Pistorasioita ja valokytkimiä tulee olla kodissa riittävän paljon. Ne voidaan halutessa piilottaa vaikka kuviollisen tapetin joukkoon, tai vaihtoehtoisesti niitä korostamalla voidaan tuoda lisämaustetta sisustukseen.

Irtokehyksien avulla pistorasian ilmettä on helppo vaihtaa uutta tyyliä kaivatessa.

Schneider Electricin Exxact -malliston pistorasioissa on erillinen kehys, johon voidaan valita esimerkiksi samanlainen kuosi kuin tapetissa. Irtokehyksien avulla pistorasian ilmettä voi vaihtaa. Niihin voi vaikka tulostaa haluamansa kuvan.

Eri sähkökalusteiden valmistajat esittelivät messuilla myös pistorasioiden ja erilaisten kytkimien suunnitteluun tarkoitettuja sovelluksia.

Tuulettimet tuovat väriä kylpyhuoneeseen.

Useissa sovelluksissa seinäpinnoista voi ottaa kuvan, jolloin asiakkaan on helpompi valita pintaan sointuvat värisävyt.

Sähkökalusteiden materiaalien valikoimassa on myös paljon valinnanvaraa. Hagerin Berkersarjassa pistorasioiden ja kytkimien materiaaleiksi voi valita esimerkiksi nahkaa, lasia tai alumiinia. Lisäksi sähkökalusteisiin voi yhdistää eri toimintoja, kuten USB- ja HDMI-liittimiä. Myös kosketusnäytölliset ohjauskytkimet ovat alkaneet yleistyä.

Saksalainen Dakanimo esitteli messuilla kytkinmallistoaan, jossa kaikki kytkimet ovat käsityönä tehtyjä. Kosketusnäytöllisissä kytkimissä on värinälliset painikkeet, joilla kytkin kommunikoi käyttäjänsä kanssa.