Taloautomaatio mukaan remontin yhteydessä

10.3.2015

Kaarinassa sijaitseva, vuonna 1984 valmistunut rivitaloasunto remontoitiin täysin alkuperäiskunnostaan pohjaratkaisua myöten. Sähköremontin yhteydessä huoneistoon asennettiin kattava taloautomaatiojärjestelmä, johon kuuluu muun muassa täysledivalaistus ja kosketusnäyttöohjaukset.

Remontti käynnissä

Vanhoissa asunnoissa sähköasennukset harvoin täyttävät nykypäivän vaatimuksia. Sähköremontin yhteydessä kodin asumismukavuuden ja turvallisuuden voi päivittää uudelle tasolle taloautomaation avulla.

Riku Morant– Tässä kohteessa taloautomaatiolla toteutettiin valaistus, lämmitys, ilmanvaihto, ohjatut pistorasiatoiminnot, palohälytykset, murtohälytykset, vesimittaus ja sähkömittaus. Vain kekseliäisyys ja aika rajoittavat, mitä kaikkea KNX-tekniikalla voi tehdä, sanoo remontin suunnitellut ja toteuttanut
sähköyliasentaja Riku Morant, jonka yritys Sähköasentaja.net tekee sähköasennustöitä Varsinais-Suomen alueella.


Asumismukavuutta ja energiasäästöjä

Remontti valmiinaTaloautomaation suurin hyöty on sen mukanaan tuoma asumisen mukavuus ja helppous. Muun
muassa valaistuksen, lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjaus onnistuu taloautomaatiolla helposti. Samalla säästyy energiaa, sillä taloautomaatio mahdollistaa kulutuksen tarkan säännöstelyn ja reaaliaikaisen seuraamisen.

– Tämäkin on suorasähkölämmitteinen talo, joten taloautomaatiolla pystytään huomattavasti
vaikuttamaan siihen, ettei lämmitetä turhaan, Morant kertoo.

Kohteeseen asennettiin remontissa myös automatisoidut palohälytys-, liikeilmaisin- ja murtojärjestelmät, joilla asunnon turvallisuustaso saatiin nykyisiä vaatimuksia vastaavaksi. Samoja liikeilmaisia voidaan käyttää valaistuksenkin ohjaukseen.


Laadukkaalla suunnittelulla hyvä lopputulos

Taloautomaatio mahdollistaa myös toimintojen etäohjauksen: Kännykästä tai muusta mobiililaitteesta voi vaikka laittaa kiukaan päälle ja tarkistaa saunan lämpötilan.Taloautomaatiojärjestelmiä asennetaan yleensä uudiskohteisiin, mutta kattavan ja modernin taloautomaatiojärjestelmän voi toteuttaa vanhaankin asuntoon.

– Automaatiota lisätessä sähkökeskus joudutaan yleensä uusimaan. Se on helpompaa ja edullisempaa toteuttaa sähköremontin yhteydessä. Taloautomaation lisääminen totta kai nostaa hintaa, mutta hyvällä suunnittelulla saadaan remontin toteutuksesta kustannustehokas, kunhan molemmat osapuolet tietävät koko ajan, mitä tehdään ja mitä halutaan, Morant sanoo.


Lisätietoja: Sähköasentaja.net