Tietoliikennesaneeraus putkien siivellä

2.9.2013

Taloyhtiöiden linjasaneerausten yleistyminen on lisännyt viime vuosina huomattavasti myös tietoliikenneremonttien kysyntää.

Tietoliikennesaneeraus kannattaa teettää aina, kun taloyhtiön sähköverkko uusitaan.Kuitu- ja teleasennustöihin erikoistuneen Telepatrol Oy:n toimitusjohtaja Matti Aholan mukaan tietoliikennesaneeraus kannattaa teettää aina, kun taloyhtiön sähköverkko uusitaan.

– Työnä telesaneeraus ei ole verrattavissa putki- tai sähköremonttiin, mutta seinien porailussa on ainaoma vaivansa, joten jos vain mahdollista, kannattaa tietoliikennekaapelit uusia muiden remonttien yhteydessä, Ahola sanoo.

Aholan mukaan sähköremontin yhteydessä tietoliikennejärjestelmän uusiminen maksaa vain noin 400 euroa per asunto, mutta yksittäisenä remonttina tehtynä hinta nousee helposti tuhannen euron tuntumaan. Entistä nopeammille Nykyisin suurin osa taloyhtiöiden tietoliikenneremonteista toteutetaan yhdistelmäkaapeleilla.tietoliikenneyhteyksille on jatkuvasti enemmän kysyntää.

Taloyhtiön vanhan telekaapeloinnin tiedonvälityskyky voi jäädä muutamaan megabittiin, kun taas nykyvaatimusten mukainen tietoliikennekaapelointi mahdollistaa satojen megabittien datasiirron ja esimerkiksi hyvälaatuisten nettivideoiden katselun.

Nykyisin suurin osa taloyhtiöiden tietoliikenneremonteista toteutetaan yhdistelmäkaapeleilla, missä kuparikaapeli ja valokuitu kulkevat samoissa kuorissa.

Huippunopeat yhteydet mahdollistavia valokuituja ei oteta vielä läheskään joka paikassa käyttöön, mutta kuitujen asennus valmiiksi paikoilleen takaa tiedonsiirtokyvyn riittävyyden vuosikymmeniksi eteenpäin, eikä yhdistelmäkaapelin käytöstä tule juuri lainkaan lisähintaa.

Löydä sähkömies =>