Jalkapallometeliä ja muuta hässäkkää

19.6.2014

Kävimme Tiinan kanssa liiton kesäkokousmatkalla Madridissa. Ruoka ja juomat olivat hyviä ja niitä oli riittävästi kuin konsanaan armeijassa aikanaan. Tiinaa yllätti eniten kaupungin siisteys, hän kun oli odottanut jotain Rooman kaltaista nuhjuisuutta. Viimeisen yön nukkumisesta ei tullut juuri mitään, kun Atleticon kannattajat juhlivat aamuun asti Espanjan mestaruuttaan: Kärppäfanien keväinen rieha Rotuaarilla oli tähän verrattuna kuin hyttysten ininää.

Tätä kirjoitellessa on SDP:n johto vaihtunut, uudet mepit valittu Brysseliin ja kokoomuksen vaalia odotellaan. Rähjä-Rinteen valinnan jälkeen hämmästelimme äijäporukalla Ison Rikkaan mökillä sitäkin ihmettä, että on Juttaa ikävä.

Rinteen valinta oli SDP:n lähes eläkeikäluokan ay-juntan viimeinen rypistys ennen auringonlaskua. Tällä varmistettiin vuosiksi, ellei vuosikymmeniksi, demareille paikka keskisuurten puolueiden kastissa. Harmi sikäli, että parasta politiikkaa tässä maassa on tehty silloin, kun puolueista vahvat kokoomus ja SDP ovat johtaneet maata ja keskusta on keskittynyt maataloustukien jakamiseen poronhoitoalueella.

Työtuomioistuin puolestaan kumosi päätöksellään työsopimuslain ensimmäisen pykälän sähköistysalan osalta ja päätti, että alan firmoissa direktio- oikeus kuuluu urakkaryhmän kärkimiehelle eikä työnantajalle. Tätä päätöstä on oikein urakalla hehkutettu Sähköliiton sivuilla ja vastaavasti työnantajaleirissä on vallinnut tyrmistynyt hiljaisuus. Tämä tulee osoittautumaan Sähköliitolle Pyrrhoksen voitoksi, totesi yksi kuppinsa totaalisesti kaatanut kollega.

Kaikenlainen alihankinta, ketjutus ja työvoiman vuokraus tulee lisääntymään, kun isännät hakevat mahdollisuutta päättää töiden kiireellisyysjärjestyksestä ja keinoista saada työmaat aikataulun mukaan valmiiksi, oli yhteinen näkemys Ison Rikkaan saunarannassa asiaa ihmetellessä.

Tänä päivänä valkoiselle ja siniselle kirjalle naureskelevat lähinnä erilaiset vilunkimiehet, huomenna todennäköisesti myös työnantajaliittojen viimeiset mohikaanitkin, oli loppupäätelmä rantakalaseminaarissamme.

Joka tapauksessa kesä tulee tänäkin vuonna. Muistakaapa kaikki rentoutua oikein kunnolla, kuka minkäkin mukavan harrastuksen parissa. Minä suuntaan Harrikan nokan tällä kohtaa kohti pohjoista. Tiinakin on luvannut lähteä seuraksi hyttysten syötäväksi ainakin osaksi matkaa. Ehdoksi hän on asettanut, että teltassa ei yövytä ja jokaisessa yöpymispaikassa täytyy löytyä kulinaariset mitat täyttävä ruokapaikka.

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille lukijoille!

Topi