Mustan maan mietteitä

31.1.2018

Tuli käytyä tasavallan pääkaupungissa liiton asiantuntijaryhmän kokouksessa. Mukavaa oli tuttujen kavereiden kanssa porista alan kuulumisista, yhdessä miettiä yhteisiä asioitamme edistäviä toimia ja tietenkin parantaa maailmaa vain ylipäänsä.

Sääliksi vain käy noita etelärannikon ihmisiä: siinä, missä meillä kotipuolessa on ollut talvi ja kunnon hiihtokelit jo hyvän aikaa, niin he vaan kärvistelevät kosteassa kylmässä tuulessa maa mustana ja mieli maassa – ja matkaa ei ole kuitenkaan kuin pari tuntia lievää ylinopeutta ajaen.

Valtakunnan politiikassa ei presidentin vaaleista kovin kummoista spektaakkelia saada aikaan ja enemmänkin keskustellaan aktiivimallista kansalaisaloitteen voimalla ja Antti Rinteen niskalaukauksilla (suomalaisen politiikan trumppimaisin möläyttelijä). Positiivisen kannustamisen kannattajana ei kyllä voi kuin ihmetellä tässä kohtaa hallituksenkaan järjen juoksua. Hyvä asia pilattiin väärällä rakenteella: valtion kassan kannalta minimaalisella erolla olisi saatu sama asia hienosti lävitse, hyvä maine ja poliittisia pisteitä, kun olisi laiskojen rankaisun sijasta palkittu aktiivisia.

Tyhmyydestä sakotetaan; hallituspuolueiden onneksi eduskuntavaaleihin on vielä jonkin aikaa.  Kokoomuksen olisi kannatuksensa varmistamiseksi ehkä parasta kieltää Juhana Vartiaiselta julkiset esiintymiset: Kepua tuskin enää pelastaa mikään kannatuksen katoamiselta, kun viime vaalien Sipilä-huuman uutuuden viehätys on kaikonnut.

Omalla alallamme käynnistellään tätä kirjoiteltaessa työehtosopimusneuvotteluja. Sähkötöiden johtajille vaaditaan huimia korotuksia ja Sähköliitto lähtee siitä, että Kiky-pidennykset pois ja vähintään teknologiateollisuuden palkankorotukset.

Sehän ei ole hullu, joka pyytää eikä aina sekään, joka antaa. Tavoitteena on, että suunnilleen tämän lehden ilmestyessä sopimus olisi valmis. ”Videat vitam”, sanoi tästä asiasta laajasti sivistynyt, latinaakin opiskellut, Iso Rikas Sähkötalon aulassa toisiamme hyvästellessämme ja hyvää loppuvuotta toivotellessamme.

Terveisin; Topi 

PS. Videat vitam = Se näkee, joka elää.