Sallittu ay-järjestöille mutta ei niiden jäsenille

24.9.2018

Rapukausi on parhaassa vauhdissa. Helsingin edustan rantasaarilla käydessä näkee, että nousukausi on tapissaan. Eurocardien kyljet välähtelevät ilta-auringossa ja helakan punaiset pöydän antimet arvoisine ruokajuomineen saavat kyytiä. Meidän kotijärvestä rutto vei jokiravut, mutta täpläinen kanta on runsasta: maku niissäkin on ihan hyvä, ovat mukavan kokoisia, mutta varsinkin loppukaudesta hiukan turhan kovakuorisia.

Yhdellä illallisella taivastelimme ay-liikkeen kaksinaamaista käytöstä. Hallitus esittää fiksua sijoitustiliä, joka sallisi tavallisen duunarinkin vaurastua sijoittamalla ilman, että joka välissä tarvitsisi maksaa tuotoista veroa.

Hakaniemi tyrmää esityksen vedoten siihen, että duunarilla ei ole varaa sijoittaa ja tili kuulemma suosii rikkaita. Samaan aikaan ay-järjestöt itse kasvattavat sumeilematta sijoitusvarallisuuttaan verottomasti yleishyödyllisyyden – mukamas – takaaman verovapauden suojassa.

Iso Rikas sitä erityisesti harmitteli ja sanoi, että kaikille pikkuvarakkaillekin on tähänkin asti löytynyt Suomessa konstit välttää pääomaverotus joko kokonaan tai suurelta osin, mutta omille köyhemmille jäsenilleen ja kannattajilleen ay-liike ja vasemmisto eivät sitä halua sallia.

Ison rikkaan teorian mukaan Hakaniemessä pelätään, että jos duunarit vähänkin vaurastuvat, niin alkavat sitten mokomat äänestää kokkareita tai persuja.

  

Terveisin; Topi

 
P.S. Meillä juuri aloittivat ensimmäiset uuden systeemin mukaiset työssäoppijat. Oppilaitosten ja STUL:n kehittämä Toppi-sovellus on pilottikäytössä ja hyvin pelittää!