Ei nimi miestä pahenna

24.11.2020

Jotain on koronasta hyötyäkin. Eipä ole moneen vuoteen tullut oltua niin paljon kotinurkissa, kun ei ole mitään juhlia ja tapaamisia eikä kissanristiäisiä. Oman metsästysseurankin jahtipäällikkö sanoi, että tänä syksynä on ollut ihan ennätysmäärä jahdissa porukkaa ja passissakin on harva se ilta joku istumassa. Hirvilupien sallima määrä kaatoja on lähes kasassa ja metsästysseuran majalla on tultu vietettyä aikaa paljon.

Paikallinen pankinjohtaja on myös aktiivi metsämies, hänen vaimonsa muuten tekee porukalle aina lounasta jahtipäivänä. Parasta korkoa rahalle, tuumaa tästä aina naapurin mies. Viime viikonloppuna pankinjohtaja kertoi hankkineensa uuden hirvikoiran ja kysyi, olisiko minun puolestani mitään estettä sille, että koiran nimeksi tulisi Topi. Pentua ei ole vielä haettu kasvattajaltaan, mutta on kuulemma ihan Topin näköinen, tuijottaa tiukasti, on pennuista päällikkö ja selkeästi vahvaluonteinen. Hyvät perusteet, totesin ja annoin luvan.

Kotona retostelin asialla ja Tiina oli vahvasti sitä mieltä, että minulla ei ole mitään syytä ottaa moisesta kunniaa. Niin hyvä sähkömies en kuulemma sentään ole, että parhaita metsästyskoiria minun mukaani nimettäisiin. Kyllä täytyy silti sanoa, että hyvältä se tuntui. Jos olisin pankinjohtajan mielikuvissa Topien maineen pilannut, tuskin tässä silloin näin olisi käynyt.

Kerroin metsästysseuran tapahtumista työpaikalla Pitkätukalle, joka ei ole aseeseen armeijan viestimiespäiviensä jälkeen koskenut. Häntä tarina kovasti huvitti ja naurunsa jälkeen kysyi, enkö ollut ajatellut, että pankinjohtaja haluaa vain päästä komentelemaan Topia. Nyt Topi häkkiin siitä, ei tule Topille enää herkkuja ja pidäpäs Topi nyt se turpa kiinni tai tehdään sinusta rukkaset ja niin edelleen.

Vauhtiin päästyään keksi vielä, että kun heille tulee seuraava kiinanpalatsikoira nykyisen kuoltua, sen nimeksi tulee kyllä Topi, oli sitten naaras tai uros. Ja lähti leveä hymy naamalla työmaalle.
Pitäähän se kyllä paikkansa, että olen silloin tällöin vaatinut pankissa paluuta vanhaan hyvään aikaan, kun nykyään käteisenkin nosto omalta tililtä on niin mahdottoman vaikeaa. Ja kyllä olen useasti asiasta paikan päällä olleelle pankinjohtajalle maininnut ja sitten on lepyttelykahvit juotu sekä päivitelty yhdessä maailman menoa.

Täytyypä poiketa huomenna pankissa ja keksiä asiaa vaikkapa uudesta kiinteistöyhtiöstä tulevaisuuden sukupolvenvaihdosta varten. Keksitään illalla Tiinan kanssa lista hyviä nimiä, niin ei mene ristiin hirvimetsällä oikean päällikön ja ajokoiran nimet. Ja Pitkätukka saa nimetä koiransa vaikka Tarjaksi.  

Terveisin; Topi