Jo on aikoihin eletty

24.9.2020

Nyt alkaa olla koronavauriot jo melko huipussaan, kun Sähköurakoitsijapäivätkin jouduttiin perumaan. Soittelin heti uutisen kuultuani Liitonmiehelle, joka erityisesti harmitteli sitä, että ohjelmat oli juuri laitettu uusiksi ja esiintyjät ihan viimeisen päälle ja sitten ei päästäkään Aulangolle. Enpä muista, milloin viimeksi olisi jäänyt päivät minultakaan väliin muuten kuin omasta syystä. Toivottavasti ensi vuonna nähdään sitten ne uusitut kuviot.

Tiina huikkasi yksi ilta – kiinan kielikurssia tehdessään – että olinko huomannut lappeenrantalaisen naisyrittäjän johtaman toimiston valintaa Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Siitä sitten alkoikin kiivas keskustelu, ovatko naisen tekemät suunnitelmat jotenkin erilaisia, Tiinan teorian mukaan jopa parempia. Minun mielestäni eroa ei voi olla, kun kaikki pitää tehdä koko lailla ohjeiden ja säännösten mukaan. Vaimo oli kuitenkin sinnikäs ja väitti, että kyllä ne ovat melkoisella varmuudella naisen tekemät sähkökuvat monipuolisemmin ajateltuja. Voihan se olla niinkin, mutta onneksi tämä sähköhomma on suoraviivaista ja selkeää, muuten ei meikäläinen olisi näinkään pitkälle pärjännyt.

Aiheessa pysyen ja samalla puheenaihetta vaihtaen totesin Tiinalle, että oliko hän nähnyt meidän AMK-insinööriharjoittelijan aivojen ja käsien jälkeä KNX-hommissa. Siinä sitä vasta on meininkiä. Pitkätukka oli oikeassa, kun kerran lounaalla ehdotti moisen resurssin hankkimista. Hän oli miettinyt, että jollain tavalla pitäisi meidänkin ottaa uudet systeemit haltuun ja kursseilla oltuaan tuumasi, että nuoret aivot voisivat olla hyvä apu. Tiina ei ehdi kouluttautua, kun se kiinan kurssi vie sen verran aikaa ja minä en yksinkertaisesti enää viitsi. Sen verran pitää olla firmassa potkua, että uusiutumisessa on muitakin voimia mukana.

Pitkätukalta kyllä ihan esimiestason mietintää. Keikkaakin kuulemma löytyy. Pitkätukka on pitkään toki osoittanut kyllä aikuistumisen merkkejä, mutta normaalin työmaapyörityksen ohella ehtinyt miettiä jo tulevaisuuttakin, hyvä niin. KNX:hän on jo vanha juttu, mutta jotenkin senkin hanskaaminen vain oli jäänyt roikkumaan.

Loppuvuosi on kutakuinkin peruttu, kaikki isot toimijat ovat saaneet jonkin mystisen ”käskyn päämajasta”, että ei iltatilaisuuksia ja ei sitä ja ei tätä. Vaikka tämä jylläävä tauti onkin paha, ei tässä voi nyt kyllä jäädä paikoilleen makailemaan. Taitaa olla nyt kerrankin säästölinjalaisilla juhlavuosi, kun voi mennä tällaisen vakavan asian taakse. Tulosjulkaisuja odotellessa, sanoi Iso Rikas, jolle asiasta narisin. Onneksi on pienempiä toimijoita, joilla ei ole noin ikävää päämajaa. Tässä alkaa muuten tulemaan mökkihöperöksi.
  

Terveisin; Topi