Päättäjille halua ja kykyä

29.1.2020

Olimme vaihteeksi vastaanottamassa uutta vuotta valtakunnan pääkaupungissa Helsingissä. Isäntänä tälläkin kertaa Iso Rikas Urakoitsija, joka oli hajauttanut kiinteistövarallisuuttaan ostamalla tuliterän kaupunkiasunnon oikealta ökyalueelta.

Komeat olivat ylimmän kerroksen näkymät; ei tarvinnut lähteä ilotulitusta katsomaan kadulle rahvaan joukkoon, vaan ihan nojatuolissa istuen kuohulasi kädessä infrapunalämmitetyllä lasitetulla terassilla tervehdimme alkavaa 2020-lukua.

Muistelimme edellisvuoden vaihteen myrskyä ja silloin antamiamme uuden vuoden lupauksia, jotka Ison Rikkaan nuorikko – järjestyksessään neljäs – oli salakavalasti kirjannut ylös. Saldo oli seuraava:

  • Alihintaisia tarjouksia emme kasvukiimassa olleet antaneet, joten liikevaihto tarpoi molemmilla paikallaan ja nettotulosprosentti oli edelleen komeasti kaksinumeroisesti plussalla.
  • Mulkeroille pääurakoitsijoille ei edelleenkään tehty töitä aliurakkoina. Iso Rikas oli ollut heidän kanssaan parissakin allianssissa ja minä muutaman kerran alistettuna sivu-urakoitsijana, mutta tulkitsimme sen niin, että lupauksemme ei näitä malleja estänyt.
  • Työssä oppijoita oli palkattu sen, mitä olevilla työvolyymeillä oli mahdollista.

Tiinalle annetuista lupauksista sen verran, että pyttipannua ja läskisoosia on piisannut koko vuoden!!!

Alkavasta vuodesta ei uskottu tulevan mitään alan huippuvuotta, joten päätimme pitää vanhat lupaukset voimassa.

Uutena lupauksena päätimme tukea ostoillamme sellaisia tukkureita ja valmistajia, jotka hyvien, luotettavien ja oikein hinnoiteltujen tuotteiden ja palveluiden lisäksi ymmärtävät panostaa vilkkaaseen sosiaaliseen elämään sekä hyvään ruokaan ja juomaan.

Lopuksi toivoimme kaikille kollegoille, työmarkkinajohtajille ja poliittisille päättäjille halua ja kykyä kuunnella toisiaan sekä rohkeutta tehdä viisaita päätöksiä ja kompromisseja tässä yleisen ohi ja päälle puhumisen, vaihtoehtoisten totuuksien ja älyvapaan meuhkaamisen ajassa.

Terveisin; Topi