Ylikierroksilla

24.6.2020

Eipä olisi uskonut, mitä kaikkea kiinalainen toriruoka sai aikaan. Ei ole markkinoilla lihapiirakkaa tai viipurinrinkilää ostaessa ikinä käynyt mielessä, että tästä se voisi pandemia pörähtää liikkeelle. 
Iltaisin on ollut tekemistä, kun Isorikas on soitellut maakuntapaostaan. Oli mennyt maaliskuun puolivälissä Lapin huvilalleen, kun ajatteli nauttia keväthangista.

Eihän siinä kauaa mennyt, kun hallitus julisti Lapissa olemisen suurimmaksi rikokseksi sitten Martti Vainion dopingkäryn. Hiihtohissit kiinni, baarit ja ravintolat kiinni. Kova oli kohtalo. Sheriffipöhnissään sitten alkoi iltaisin soittelemaan, kun olin vissiin ainoa, jolle uskalsi olinpaikkansa paljastaa. Ja tuli siinä sitten iltaisin yhdessä mietittyä kaikenlaista.

Minullakin tyhjeni kalenteri hetkessä. Olin juuri lähdössä yhteistyökumppanin kanssa Levin hiihtomatkalle, kun reissu peruttiin. Seuraavan viikon golfreissu Espanjaan toisen yhteistyökumppanin kanssa – peruttu. Alueosaston kevätmatka – peruttu. Liiton kesäkokousmatka – peruttu. KHL:n finaaliottelumatka kolmannen yhteistyökumppanin kanssa – peruttu. Yhtäkkiä ei siis kerrassaan mitään tekemistä. 

Työmaat jotenkuten pyörivät ja Pitkätukka hoitaa yhdessä insinööriharjoittelijan kanssa kaikki tiimssit ja skypet, mitä niitä nyt onkaan. Minä en nettikameralle itseäni näytä. En ole sen jälkeen näyttänyt, kun kerran Tiinan kanssa kokeiltiin. Ei näytä Topi hyvältä ruudulla edes alastomana, totesi Tiina ja sehän oli sitten taputeltu.

Olin ollut jo neljä päivää paikoillani, kaikki kevään reissut peruttuina. Kyllä siinä tasaisempikin kaveri jo alkaa pohtia, saati sitten minä, jonka Pitkätukka kerran pikkujouluissa pikkutunneilla nimesi ”Ajatusten aggregaatiksi”. 

Neljännen päivän iltana keksinkin ihan helkkarin hyvän idean, nimittäin siirrettävän minipalvaamon. Piirsin siitä jo kuvatkin. Peräkärryssä tai pienellä lavalla kulkeva, käsin nosteltavan kevyt, aurinkopaneeleilla ja akustolla tarvittavan valon tuottava laitos, johon voi laittaa mitä tahansa elukoita ja hetken kuluttua ne saadaan pihalle säilyvänä ruokana. 

Laitoin jo paperit Business Finlandiin, sieltä saa kuulemma satatonnia, kunhan vain jotain uutta esittää ja tässä on sentään ajatusta. Niin sanoi Isorikaskin, kiinalaisilla markkinoilla on kuulemma miljardipotentiaali. Tilasin jo Tiinalle kiinan kielen kurssin netistä. Kyllä se totta on, että välillä on hyvä pysähtyä hetkeksi.

Terveisin; Topi