Valta vaihtui Washingtonissa ja Tampereella

19.12.2016

Iso Rikas urakoitsija järjesti tutulle sähkömiesporukalle perinteisen syysnuotan vedon mökillään. Hommaa oli johtamassa paikallinen ikämieskalastaja, ettei tarvinnut ihan amatöörivoimin puuhastella lähes tulkoon jäisessä vedessä. Kalaa tuli mukavasti; myös muikkua, joka hitaan hämäläisen perimätiedon mukaan on paljon poronsarvea tehokkaampi kunnon kohottaja.

Illalla savusaunassa taas parannettiin maailmaa ja kummasteltiin ajan ilmiöitä. Trumpin kannattajia ei lauteilta löytynyt, mutta ei siellä kyllä ollut myöskään Hillarylle sydämensä menettäneitä. Kahden paholaisen teoreeman ääressä amerikkalaiset ilmeisesti painivat vaalipäivänä.

Trump sai runsaat miljoona ääntä vähemmän kuin edelliskerran republikaaniehdokas Romney neljä vuotta sitten, mutta se ei mitään haitannut, kun rouva Clinton jäi reilun viiden miljoonan äänen päähän Obaman saaliista.

Joku oli lukenut, että Trumpin perhe ei muuta Valkoiseen taloon, jota pitävät liian vaatimattomana asuinsijana ja itse presidenttikin aikoo viettää viikonloput muualla. Siinä sitten lauteilla pohdittiin, että josko Hillary ja Bill voisivat sitten asuttaa Valkoista taloa viikonloput, että ei tyhjillään houkuttelisi kaikenkarvaisia huumehörhöjä.

Sähköliiton liittokokouksessa Tampereen tornihotellissa oli myös puhdistus päällä. Vassarit ja revaridemarit löysivät toisensa ja vanhalla nomenklatuuralla pyyhittiin pöytää. Saunan jälkeen muikkua pureskeltaessa ja kyytipoikia pudoteltaessa yritettiin arvuutella, mitä tästä sitten seuraa.

Poikamaisen optimisminsa säilyttänyt Iso Rikas toppuutteli liiton miehen säestämänä pirun maalaamista seinälle. Maailmassa on tiettävästi usein vallinnut sellainenkin vanha totuus, että jos herra antaa viran, niin kyllä se antaa järjenkin. Annetaan ajan kulua ja tutkitaan ennen kuin  hutkitaan, oli joukkueemme yhteinen konsensus ennen varhaisina aamutunteina alkanutta kuorsausta.

Terveisin; Topi