Viruspandemia innoitti kehitystyöhön

26.8.2020

Tutuille vain tiedoksi, että meidän Topille ei nyt kannata lähetellä golfkuvia Fuengirolasta, sillä on muita kiireitä. Pitkin kevättä konsultit soittelivat ja tarjoutuivat hakemaan ”koronarahaa”.

Aluksi ukkokulta, kun on vanhanliitonmies ja muutenkin ainakin omasta mielestään selfmademan, suhtautui tarjouksiin penseästi. Oli aikamoinen homma saada tekemisistään ylpeä, ilman pikkurahan puutetta elämään tottunut työnsankari antamaan konsultille luvan hakemuksen tekemiseen. No yhtä kaikki, hakemus tehtiin, nappulaa tuli seitsemänkymmentä tonnia, josta konsultti tosin kuittasi kolme ja puoli tuhatta.

Tekniikkahan meillä hallitaan sillä tasolla, että homma kuin homma hoituu. Siihen puoleen Topilla on aina rahaa ja mielenkiintoa riittänyt. Hyvin on Topin terveys myyntityönkin kestänyt ja siinä sivussa vielä kehittynyt melkoiseksi kalamieheksi ja ikäisekseenkin kohtuulliseksi laskettelijaksi. Murtomaahiihtohan sillä aina on ollut veressä, omien sanojensa mukaan, kun hiihti nuorena kouluun kesät talvet. Hevosmiestä siitä ei vielä ole luojan kiitos tullut.

Nyt meillä otetaan yhteiskunnan tuella iso askel kohti paperitonta konttoria, toimintaa kehitetään ja henkilöstöä koulutetaan digitalisoinnin vaatimuksia vastaavaksi niin, että hirvittää. Tosin taitaa olla turha pelko, kun näyttää meidän nuoremmalla polvella olevan osaamista ja haluakin hoidella systeemit mieleisekseen niin, että eiköhän siltä osin pystytä tulevaisuudessakin haasteisiin vastaamaan. Valtaa ja vastuuta vain on vähän kerrassaan ruvettava muillekin jakamaan.

Laatuun ja toiminnan ohjaukseen pannaan samalla melkoisesti paukkuja, kaikkea kun ei tarvitse omasta pussista nyt maksaa. Topi ja Pitkätukka ovatkin sadepäivät selailleet toiminnanohjauskäsikirjan laatimisohjetta ja askarrelleet muutenkin talotekniikkasertifikaatin parissa. Ennen joulua on tarkoitus lähettää paperit Setiin arvioitavaksi, jotta talven aikana arviointikäynti ja mahdolliset korjaukset ehditään tehdä.

Vappua juhlitaan sitten sertifiointitodistus paljastaen. Samalla uudistetaan firman ilmettä muutenkin, uudet www-sivut, kaiken maailman lippuihin ja lappuihin TT-sertifikaatin tunnus, kaikille kesäksi uudet lippalakit, toimihenkilöillä vielä rupelilla varustetut ja bonuksena kaikille hengityssuojat firman logolla (Topin ideoita kaikki).

Huolehtikaa läheisistänne ja itsestänne, muistakaa myös turvavälit.  

Terveisin Tiina.