Tiina: Olemattoman takuun tarjontaa

3.12.2012

Topi oli Urakoitsijapäivillä ja liittokokouksessa. Sai mennen tullen kyydin Isolta Rikkaalta urakoitsijalta, joten oli iloinen puna naamalla vielä kotiin tullessakin. Tarjoilin herroille kahvia ja vastaleivottuja korvapuusteja, joita Iso Rikas yltyi kehumaan niin, että oli hyvä, etten punastunut.

Liiton puheenjohtaja oli kuulemma avauspuheenvuorossaan hämmästellyt isojen kansainvälisten valmistajien takuupolitiikkaa. Yhtiöt lähtevät mukaan STUL-takuuseen nysien ja rasiapohjien osalta, mutta jos on vähänkään elektroniikkaa ja ohjelman pätkää mukana, niin takuu ei ole edes tavanomaiset kaksi vuotta, vaan hyvä kun edes on vuosi.

Minä vastaan meillä ostoista (Topi tietenkin projektikauppojen tinkimisestä!) ja olen samaa hämmästellyt aluemiesten ja tukkukauppiaitten meillä kahvilla poiketessa. Selitykseksi tarjotaan, että kun ei voi tietää, miten niitä ohjelmoidaan, ym. ikään kuin nyt juuri yhden ja kahden ja puolen vuoden välissä erityisesti mentäisiin tekemään ohjelmointivirheitä, joista ei saisi selvää, kuka ne on tehnyt.

Minä niille olen todennut, että Topi joskus arvostelee minun naisen logiikkaani, mutta kyllä se on näiden herrojen logiikka vielä ihan omassa sarjassaan omaani verrattuna. Minä aion meillä kategorisesti kieltää tällaisten yhden vuoden takuutuotteiden käytön.

Iso Rikas ja Topi aikoivat ehdottaa Liitonmiehelle seuraavaa: Nyt kun Sähkömaailmassa julkaistaan erikseen listaa STUL-takuu-yrityksistä ja -tuotteista, niin jatkossa sen lisäksi julkaistaisiin toinen lista näistä olemattoman takuun tarjoajista.

Pitkätukka kävi Sähkötreffit-koulutuksessa. Sen jälkeen hän on kuluttajaasiakkaiden sukokeikoilla tehnyt ennennäkemättömän määrän lisäkauppaa. Jos Sähkötreffien Mika joskus poistuu kuvioista, niin pitkätukka voisi olla seuraava alan mannekiini – kunhan nyt ensin leikkaisi tukkansa. Oli jostain kuullut tai itse kehittänyt uuden termin: WAF-factor. Se on kuulemma lyhenne ilmaisusta Wife acceptance factor. Se tarkoittaa lisälaskutusta siihen perustuen, että perheen vaimo yleensä vaatii kertaluokkaa kalliimpia peitelevyjä, valaisimia, ym. kunhan vain joku niitä ymmärtää tarjota.

Tuo on minun helppo uskoa: sen verran nainen olen minäkin, vaikka tässä sähköisessä miesten maailmassa toimin. Uskottava on Topinkin, kun laskutuksesta näytän, mitä kaikkea kivaa ja kallista pitkätukan liukkaalla kielellä on myyty ja näppärillä sormilla asennettu tämän pitäjän omakotitaloihin.

Tiina