Slaissia ja hukkia

20.8.2018

Iso Rikkaan yllytyksestä tuli keväällä aloitettua golfharrastus. Ihan nollasta ei tarvinnut aloittaa, kun joskus pojan kloppina tuli suoritettua Green Card ja pelattua pari kesää satunnaisesti sen verran, että tasoitus sallii pelaamisen juuri ja juuri vieraspelaajanakin. Sitten tuli Tiina ja firma ja lapset ja pelaamiseen neljännesvuosisadan tauko. Nyt sitten intoa puhkuen Sähkögolfiin, jossa tuli sijoitus selkeästi alakvarttiilin alapuolelle.

Liiton miehet olivat juuri saaneet jäsenistön viime vuoden kannattavuusselvityksen
tulokset. Tässä lajissa luojan kiitos olemme Tiinan kanssa kirkkaasti ylakvarttiilissa: alakvarttiili kun tekee edelleen nousukaudesta huolimatta puhdasta persnettoa.

Siinä, missä hyvää tulosta tekevät urakoitsijat tekevät suhdanteen mukaan hyvää tai vielä parempaa tulosta, osa sitten tekee vastaavasti joko pienempää tai suurempaa tappiota suhdannevaihteluista riippumatta. Liiton miehillä on vakaa käsitys, että voittoa tekevät ne, jotka keskittyvät siihen, mitä osaavat ja myös oikeasti osaavat, mitä tekevät. Tappiota tekevistä ei ole yhtä yksiselitteistä analyysiä. 

Ehdotin, että aiheesta teetettäisiin yliopistollinen opinnäytetyö mutta epäilivät, löytyisikö kohderyhmästä halukkaita haastateltavia avaamaan jatkuvien tappioidensa saloja. Kokonaisuutena tulokset olivat kuitenkin parantuneet ja keskimäärin 2017 oli tämän vuosikymmenen paras vuosi alalle; nyt lähtee sitten taas Mersukauppa käyntiin. 

Kesähelteiden myötä Pitkätukan huoltoporukan Ilmalämpöpumppukauppa on käynyt kuin siima. Ei ole kuulemma tarvinnut hinnoista tinkiä, kun kesämökkiläiset ovat kurvanneet toimiston pihaan hikikarpalot otsalla ja kiukkuinen emäntä etupenkillä murjottamassa. 

Hyvä pika-apu helteeseen on pitää petivaatteet päivän pakastimessa ja pedata ne sieltä vasta juuri ennen nukkumaan menoa. Auttaa kuulemma nukahtamiseen, mutta asettaa omat haasteensa aviolliselle kanssakäymiselle.

Terveisin; Topi